Євросоюз ще на півроку продовжив економічні санкції проти Росії

Євросоюз ще на півроку продовжив економічні санкції проти Росії
Європейський союз знову продовжив економічні санкцій проти Росії через агресію у бік України. Обмеження діятимуть щонайменше до 31 липня 2022 року.

Сьогодні Рада прийняла рішення продовжити обмежувальні заходи, які зараз стосуються окремих секторів економіки Російської Федерації. Відповідну заяву опублікували на сайті Ради Євросоюзу.

Рішення Рада прийняла на основі останньої оцінки стану виконання Мінських домовленостей – спочатку передбачалося, що це відбудеться до 31 року. Грудень 2015 року - на засіданні Європейської Ради 16 грудня 2021 року.

Санкції, вперше запроваджені 31 липня 2014 року у відповідь на дії Росії, що дестабілізують ситуацію в Україні, обмежують доступ до первинних і вторинних ринків капіталу ЄС для деяких російських банків і компаній, а також забороняють форми фінансової допомоги та посередництва щодо російських фінансових установ.

Санкції також забороняють прямий або непрямий імпорт, експорт або передачу всіх пов’язаних з обороною матеріалів і встановлюють заборону на товари подвійного призначення для військового використання або військових кінцевих споживачів у Росії.

Санкції ще більше обмежують доступ Росії до деяких чутливих технологій, які можуть бути використані в російському енергетичному секторі, наприклад, у видобутку та розвідці нафти.

Під час оцінки стану виконання Мінських домовленостей, що відбулася на Європейській раді 16 грудня 2021 року, лідери ЄС заохочували дипломатичні зусилля та підтримали Нормандський формат у досягненні повного виконання Мінських домовленостей. У світлі того, що Росія не повністю виконала ці угоди, лідери ЄС одноголосно вирішили продовжити дію економічних санкцій проти країни.

Окрім економічних санкцій, ЄС запровадив різні види заходів у відповідь на незаконну анексію Росією Криму та міста Севастополя та навмисну дестабілізацію України. Серед них:

  • дипломатичні заходи;
  •  індивідуальні обмежувальні заходи (заморожування активів та обмеження на поїздки);
  •  конкретні обмеження на економічні відносини з Кримом та Севастополем.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Технології, банки та корумпована еліта: по чому вдарять санкції США Технології, банки та корумпована еліта: по чому вдарять санкції США
США перейшла до наступного пакета санкцій проти Росії, яка почала повномасштабну війну проти України. Про це повідомив президент Джо Байден.
Loading...
Load next