Видавали за "бензин" різних марок: у Кривому Розі завод виготовляв фальсифіковане пальне (фото)

Видавали за "бензин" різних марок: у Кривому Розі завод виготовляв фальсифіковане пальне (фото)
Закуповувалася сировина у підприємства Івано-Франківської області.

У Дніпропетровській області правоохоронці викрили нелегальну діяльність заводу, який виготовляв фальсифіковане пальне, цей неякісний продукт збували через мережу АЗС. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції у Дніпропетровській області.

Зазначається, що за результатами проведення заходів поліцейським вдалося вилучити 129 тисяч літрів пального. 

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області Нацполіції спільно з колегами-правоохоронцями проводять відпрацювання нелегального ринку збуту нафтопродуктів. Зокрема під час таких заходів викрили «схему» збуту і виробництва низькоякісного пального. Мінізавод знаходився на території Кривогу Рогу. Налагодив незаконне виготовлення пального у промислових масштабах місцевий мешканець і залучив ще кількох спільників: відносно них у суді розглядається справа щодо організації підпільного виробництва та збуту нафтопродуктів на території регіону, — йдеться в повідомленні. 

Фото: Національна поліція Дніпропетровщини

За словами правоохоронців, сировину купували на підприємстві в Івано-Франківській області. Далі пальне розбавляли хімічними присадками й видавали за "бензин" різних марок.

Надалі низькоякісне пальне постачали до мережі автозаправних станцій міста й області та продавали його в обхід податкового законодавства.  Крім того, реалізували фальсифікат шляхом укладання угод за результатами конкурсних торгів із державними підприємствами регіону, — інформує пресслужба. 

Варто додати, що дії з викриття злочинної «схеми» відбувалися у кілька етапів. За їх результатами поліцейські припинили підпільне виробництво та збут фальсифікованого пального.  

Фото: Національна поліція Дніпропетровщини

Також за місцями знаходження НПЗ, АЗС, у транспортних засобах та місцями мешкання фігурантів правоохоронціям вдалося провести 14 санкціонованих судом обшуків. Вони вилучили спецобладнання, 129 тисяч літрів пального на загальну суму майже 3,5 млн грн. 

Розірвано договір, відповідно до якого до державного підприємства повинні були поставити пального на 25 млн  грн. У кримінальному провадженні вже призначено низку експертних досліджень, на вилучене в ході заходів майно накладені арешти. Після проведення необхідних процесуальних дій вирішуватиметься питання про оголошення учасникам «схеми» підозри, — зазначається в повідомленні.

Зауважимо, що досудове розслідування проводиться за статтями 204 (незаконне виготовлення та збут підакцизних товарів) та 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура. 

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що ДБР перевіряло причетність посадовців міськради Кривого Рогу до організації "схеми" на 27 мільярдів гривень.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Ціни на пальне рекордно зростуть: якою повинна бути максимальна вартість на бензин та дизель Ціни на пальне рекордно зростуть: якою повинна бути максимальна вартість на бензин та дизель
На сьогодні ціна на січневий ресурс – 28 грн, плюс 7 грн допустимої націнки.
Майже 407 мільйонів гривень: суд у Дніпропетровській області повернув у власність держави водосховище Майже 407 мільйонів гривень: суд у Дніпропетровській області повернув у власність держави водосховище
ТОВ, яке використовувало водний об'єкт, зобов’язали повернути його у власність держави.
Викрито транснаціональне злочинне угрупування в Україні: збитки іноземним компаніям становлять 120 млн доларів США Викрито транснаціональне злочинне угрупування в Україні: збитки іноземним компаніям становлять 120 млн доларів США
В рамках міжнародної операції припинено діяльність транснаціонального злочинного угруповання, яке завдало іноземним компаніям 120 млн доларів США збитків. Спецоперація здійснювалася Офісом Генерального прокурора спільно з Департаментом кіберполіції та слідчим управлінням Нацполіції України із залученням колег з Європолу, Євроюсту, правоохоронців Франції, США, Нідерландів та Норвегії.
Loading...
Load next