"Нафтогаз" відтермінував введення кіловат-годин в платіжках через воєнний стан

"Нафтогаз" відтермінував введення кіловат-годин в платіжках через воєнний стан
З травня українці мали перейти на європейську систему обліку споживання газу.

У зв’язку із запровадженням воєнного стану в Україні та відповідно до Закону України «Про ринок природного газу» Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» відтерміновує введення кіловат-годин у платіжках, які з 1 травня мали замінити попередні кубометри.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на сайт компанії.

На цей час облік та комерційні розрахунки в господарських відносинах під час приймання-передачі до/з газотранспортної або газорозподільної системи, купівлі-продажу, постачання, споживання природного газу та надання послуг з транспортування здійснюватимуться за обсягом природного газу в одиницях об’єму (тис. м куб.).

Нагадаємо, що до воєнного стану опалювальний сезон 2021–2022 років мав бути останнім, коли українські домогосподарства сплачували за газ за метричними показниками.

2 листопада 2021 року Верховна Рада України ухвалила закон, який регламентує перехід на європейську систему обліку споживання газу. Завдяки впровадженню нової системи обліку буде автоматично враховуватися якість газу, а клієнт платитиме за енергію від газу, а не обсяг. Перехід до обліку спожитої під час спалювання газу енергії дозволить споживачам більш справедливо сплачувати за блакитне паливо.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна суттєво скоротила споживання газу за рік: у чому секрет Україна суттєво скоротила споживання газу за рік: у чому секрет
Україна за рік скоротила обсяги споживання природного газу на більш як 21%. Такі дані оприлюднила Державна служба статистики.
В Україні затвердили нові умови річного контракту на газ В Україні затвердили нові умови річного контракту на газ
Регулятор затвердив умови річного контракту на газ для населення. Так вже з 1 травня 2020 року всі побутові споживачі газу будуть переведені на річний контракт.
На Львівщині будуть видобувати газ
Інвестгрупа Concorde Capital придбала ліцензію на видобуток газу на ділянці площею 79 кв. км у Львівській області.
Loading...
Load next