Біткоїни, ефіріуми та латкоїни: нардеп від «Слуги народу» Устенко не підтвердив право власності на криптовалюту

Біткоїни, ефіріуми та латкоїни: нардеп від «Слуги народу» Устенко не підтвердив право власності на криптовалюту
Це зафіксувало Національне агентство з питань запобігання корупції.

Народний депутат від фракції «Слуга народу» Олексій Устенко задекларував у власності 10 біткоїнів, 15 ефірімумів та 6 лайткоїнів, але не підтвердив документально право власності на криптовалюту. Проте цього недостатньо для відповідальності.

Про це йдеться у довідці Національного агентства з питань запобігання корупції за результатом перевірки виправленої декларації політика за 2020 рік, передає «Слово і діло».

За даними документу, у 2016-2017 роках нардеп Устенко придбав 10 біткоїнів, 15 ефірімумів та 6 лайткоїнів на загальну суму 202 585 грн. Політик пояснив НАЗК, що придбав валюту в різний час, а підставою набуття право власності на неї стало укладені правочини у письмовій формі з фізичною особою. Зокрема, йшлося про договори купівлі-продажу та акту прийняття-передачі криптовалюту, які не містять інформації про адресу рахунку, де зберігаються ці активи.

Але на думку НАЗК, якщо декларант не надає їм інформацію про публічну адресу задекларованої ним криптовалюти, то всі інші докази права власності на активи є неналежними. Адже саме ця адреса підтверджує факт і дату набуття у власність криптовалюти. Також без цієї адреси власник не може розпоряджатися і володіти активами.

Крім того, Устенко не задекларував 1,05 долара, які перебували на банківському рахунку.

Недостовірні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на суму 202 614, що не перевищує 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації, — зазначають у НАЗК.

Таким чином, Нацагентство не встановило ознак кримінального чи адміністративного правопорушення збоку нардепа Устенка.

Нагадаємо, раніше НАЗК підтвердило, що нардеп Волинець не задекларував автомобіль.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Слуга народу" Одарченко заявив, що службова халатність і корупція в "Укрзалізниці" ведуть до екологічної катастрофи "Слуга народу" Одарченко заявив, що службова халатність і корупція в "Укрзалізниці" ведуть до екологічної катастрофи
В документі зазначається, що порушення в "Укрзалізниці" будуть розглянуті міжвідомчою робочою групою Ради національної безпеки і оборони, яка створена, щоб забезпечити сталефункціонування залізничної галузі.
Втрата для держбюджету майже 700 млн гривень: ДБР прийшло з обшуком до Криворізької міськради (відео) Втрата для держбюджету майже 700 млн гривень: ДБР прийшло з обшуком до Криворізької міськради (відео)
Наразі слідчі ДБР вилучають відповідні договори та іншу супровідну документацію.
Українська економіка пройшла пік падіння Українська економіка пройшла пік падіння
Надалі економіка країни лише ростиме. Про це заявив міністр економіки Ігор Петрашко, коментуючи дані Держстату, за якими падіння ВВП за 2020 рік склало 4%.
Loading...
Load next