Вже з 1 лютого: в Україні суттєво зростуть ціни на пластикові пакети — скільки доведеться платити

Вже з 1 лютого: в Україні суттєво зростуть ціни на пластикові пакети — скільки доведеться платити
Українцям розповіли, скільки коштуватимуть пластикові пакети у магазинах з 1 лютого.

20 грудня 2021 року Уряд встановив мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети. Це рішення вступає в дію з 1 лютого 2022 року. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки України.

Кожен українець в середньому використовує 500 пластикових пакетів щороку. Вони слугують лише декілька хвилин, а потім розкладаються понад століття, забруднюючи довкілля. Затвердження мінімальних роздрібних цін на пластикові пакети стимулюватиме громадян використовувати багаторазові екологічні торбинки та дозволить захистити довкілля і здоров’я людей від шкідливого впливу мікропластику, — запевнив Перший заступник Міністра економіки України Денис Кудін.

Через це мінімальні роздрібні ціни на пакети із стінками товщиною понад 50 мікрометрів, призначені для пакування та транспортування товарів і продуктів у точках роздрібної торгівлі, громадського харчування та сфери послуг становитимуть:

  • 2,00 грн — пакет без ручок і бокових складок;
  • 2,50 грн — пакет без ручок, але з боковими складками або з ручками без бокових складок;
  • 3,00 грн — пакет з ручками і боковими складками. 

Нагадаємо, раніше ми писали про топ-5 замінників пластикових пакетів.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Ціни на АЗС припинили зростання: скільки коштує бензин Ціни на АЗС припинили зростання: скільки коштує бензин
Роздрібні ціни на бензин і дизельне паливо в Україні 20 квітня 2021 року в порівнянні з попереднім торговим днем залишилися на колишньому рівні.
Квартири на вторинці дорожчають швидше за новобудови: тенденції карантинного ринку Квартири на вторинці дорожчають швидше за новобудови: тенденції карантинного ринку
Сьогодні однокімнатну квартиру у спальному районі дешевше 45 тисяч доларів складно купити, хоча півтора року тому була на третину дешевша.
Авіаквитки для українців подешевшають: подробиці від міністра Авіаквитки для українців подешевшають: подробиці від міністра
Владислав Криклій і Муса Магомедов розповіли про нову ініціативу Кабміну.
Loading...
Load next