Україна отримає американський газ від польської компанії

Україна отримає американський газ від польської компанії
Це вже вдруге, коли американський газ постачають в Україну завдяки співпраці польської та української компаній.

Польська енергетична компанія PGNiG закупила вантаж американського зрідженого природного газу для постачання українській групі компаній "Енергетичні ресурси України". 

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на пресслужбу "Енергетичних ресурсів України".

Танкер з американським ЗПГ прибуде до терміналу ЗПГ Президента Леха Качинського у Свіноуйсці наприкінці лютого цього року. Після  регазифікації паливо подається в польську газотранспортну систему. ERU  отримуватиме придбане паливо на сполученні між Польщею та Україною до кінця березня 2022 року.

Для ERU честь укласти нову угоду зі своїм довгостроковим партнером PGNiG щодо імпорту американського ЗПГ в Україну. Для України, як і для Європи, диверсифікація поставок і особливо ЗПГ є ключовим елементом енергетичної незалежності. Як на  мене, особливо зараз, це відповідальність не тільки за державу, а також і приватних компаній, — заявив Дейл Перрі, провідний партнер ERU.

Зауважимо, що це вже друга поставка газу в Україну здійснена PGNiG та ERU на основі закупівлі американського ЗПГ. Перший відбувся понад два роки тому. Танкер з придбаним вантажем прибув на термінал Свіноуйсьце у листопаді 2019 року. ERU отримало паливо через з'єднання в Германовіце.

Вас може зацікавити стаття: Європа боїться, що Росія перекриє доступ газу через військове вторгнення.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Держдепі США передбачають, що «Північний потік—2» не запрацює до березня 2022 року У Держдепі США передбачають, що «Північний потік—2» не запрацює до березня 2022 року
Радник президента США з питань глобальної енергетичної безпеки Джо Байдена заявив у понеділок, що президент Росії Володимир Путін наближається до використання природного газу як політичного інструменту, якщо Росія стримує експорт палива до Європи через її енергетичну кризу.
Європа боїться, що Росія перекриє доступ газу через військове вторгнення Європа боїться, що Росія перекриє доступ газу через військове вторгнення
Є інформація, що Сполучені Штати уже шукають союзників для постачання газу з інших країн.
"Північний потік-2" можна та потрібно зупинити - Вітренко "Північний потік-2" можна та потрібно зупинити - Вітренко
За словами Юрія Вітренка, Україні потрібні гарантії збереження транзиту газу через її територію, оскільки він знижує ризик повномасштабної війни.
Loading...
Load next