Європа боїться, що Росія перекриє доступ газу через військове вторгнення

Європа боїться, що Росія перекриє доступ газу через військове вторгнення
Є інформація, що Сполучені Штати уже шукають союзників для постачання газу з інших країн.

Американські та російські чиновники останнім часом сперечаються стосовно того, що може бути найпотужнішою зброєю Кремля в його кампанії з розколу НАТО, воно зважує агресію проти України: природний газ.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на статтю The Washington Post.

Через збільшення російської кількості військ біля кордонів України, Москва зменшила кількість природного газу, що надходить у Європу. Поки його є достатньо, щоб утримувати електростанції та фабрики і гарантувати, що європейські будинки зможуть відбиватися від холодної січневої погоди, але недостатньо, щоб запобігти злету цін до рекордного рівня.

Паливо надходило десятиліттями, через періоди кризи, напруженості та навіть розпаду Радянського Союзу. Але тепер Росія погрожує припинити подачу газу, якщо вона зіткнеться з економічними санкціями після вторгнення в Україну, а Сполучені Штати та їхні союзники намагаються знайти заміну, — йдеться в повідомленні.

Оскільки європейські лідери вже стурбовані різким зростанням вартості газу та електроенергії, адміністрація Байдена попередила президента Росії Володимира Путіна у вівторок, що подальші порушення на ринках природного газу лише зашкодять його власній країні.

Крім того, високопоставлений чиновник адміністрації Байдена вчора заявив, що Сполучені Штати провели дискусії з великими виробниками природного газу в Північній Африці, Близькому Сході та Азії, а також всередині країни, щодо їхньої спроможності та бажання «тимчасово збільшити» видобуток природного газу для європейських країн.  

Нагадаємо, сьогодні ЄСПЛ проведе слухання у справі України та Нідерландів проти Росії.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Держдепі США передбачають, що «Північний потік—2» не запрацює до березня 2022 року У Держдепі США передбачають, що «Північний потік—2» не запрацює до березня 2022 року
Радник президента США з питань глобальної енергетичної безпеки Джо Байдена заявив у понеділок, що президент Росії Володимир Путін наближається до використання природного газу як політичного інструменту, якщо Росія стримує експорт палива до Європи через її енергетичну кризу.
"Північний потік-2" можна та потрібно зупинити - Вітренко "Північний потік-2" можна та потрібно зупинити - Вітренко
За словами Юрія Вітренка, Україні потрібні гарантії збереження транзиту газу через її територію, оскільки він знижує ризик повномасштабної війни.
Loading...
Load next