Для запуску пенсійної реформи у 2023 виділять близько 60 млрд гривень

Для запуску пенсійної реформи у 2023 виділять близько 60 млрд гривень
Пенсійна реформа може стати пріоритетом для фінансування 2023 року.

Міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що якщо у 2023 році в Україні дійсно розпочнеться запровадження накопичувального рівня пенсійної системи, на ці цілі буде виділено до 60 млрд грн. 

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на "Факти".

Він пояснив, що уряд кожного року визначає пріоритети фінансування. Так, у 2022 році пріоритетом є лікарі, яким підвищують зарплати.

А у 2023 році пріоритетом може стати пенсійна реформа (запровадження накопичувальних пенсій).

На 2023 рік також будемо визначатися з пріоритетами. Якщо запуститься пенсійна реформа, то до 60 млрд грн будуть спрямовані на цю мету, – наголосив Марченко.

Міністр запевнив, що всі інші видатки також будуть профінансовані та проіндексовані в повному обсязі.

Нещодавно Сергій Марченко заявляв, що пенсійна реформа може бути запроваджена в Україні не раніше 2023 року. Для цього Верховна Рада повинна ухвалити відповідний законопроєкт.

Нагадаємо, з 1 березня в Україні відбудеться зростання пенсій.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Українські пенсіонерки отримують на 30% менші пенсії, аніж чоловіки Українські пенсіонерки отримують на 30% менші пенсії, аніж чоловіки
Верховна комісарка Організації Об'єднаних Націй, Мішель Бачелет повідомила, що пенсія в українських жінок в середньому на 30% нижче, ніж аналогічні пенсійні виплати для чоловіків пенсіонерів.
Як зростатимуть пенсії у 2022 році: дати та суми підвищень Як зростатимуть пенсії у 2022 році: дати та суми підвищень
Міністерство соціальної політики склало календар перерахунку пенсій на 2022 рік, який включає 12 етапів адресного підвищення пенсій різним категоріям пенсіонерів.
Підвищення пенсій в Україні: кому із пенсіонерів перерахують виплати з 1 червня Підвищення пенсій в Україні: кому із пенсіонерів перерахують виплати з 1 червня
Від сьогодні, 1 червня для працюючих пенсіонерів та тих, які набули необхідний страховий стаж відбудеться черговий перерахунок пенсій. Надбавка в середньому становитиме 170-180 гривень.
Loading...
Load next