МВФ готовий підтримати країни, які постраждають, у разі відключення Росії від SWIFT

МВФ готовий підтримати країни, які постраждають, у разі відключення Росії від SWIFT
Йдеться про можливі санкції у разі загострення російсько-українського конфлікту.

Міжнародний валютний фонд готовий допомогти країнам, які можуть постраждати від будь-яких побічних ефектів російсько-українського конфлікту та санкцій, запроваджених західними урядами, заявила в середу директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на "Reuters".

Георгієва сказала, що санкції неминуче перервуть деякі фінансові операції та функціонування фінансової системи, особливо якщо санкції обмежують доступ Росії до мережі фінансових транзакцій SWIFT.

Якщо ми опинимося в ситуації, в якій є побічні ефекти, які вимагають більшої участі МВФ для інших країн, ми, звичайно, будемо там. У нас все ще є близько 700 мільярдів доларів кредитної спроможності, — сказала Георгієва.

Глава МВФ зазначила, що сподівається на дипломатичне вирішення кризи заради українського народу та необхідності підтримки глобального економічного відновлення.

Криза підвищила ціни на енергоносії, особливо в Європі, а переривання постачання зерна з України може посилити тиск на ціни на продукти харчування. Перший заступник директора-розпорядника МВФ Гіта Гопінат заявила минулого тижня, що ескалація російсько-українського конфлікту збереже інфляцію довше.

Георгієва зазначила, що МВФ має близько 2,2 мільярда доларів у рамках розширеної кредитної програми з Україною, які можуть бути виплачені до червня. Україна отримала початковий транш у розмірі 700 мільйонів доларів у листопаді.

У рамках цієї програми. Україна відповідально діяла щодо нарощування резервів, вона також отримала вигоду від розподілу спеціальних прав запозичення, який ми зробили минулого року. І в цьому сенсі ми бачимо свій шлях для підтримки саме української економіки досить чітко, — сказала вона.

За її словами, МВФ допоможе оцінити вплив будь-яких конфліктів і дасть розважливі політичні рекомендації країнам-членам у міру розгортання кризи.

Вас може зацікавити стаття: Чи зможуть світові санкції стримати Росію від вторгнення в Україну.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна сподівається на продовження санкцій проти газопроводу "Північний потік-2", - Шмигаль Україна сподівається на продовження санкцій проти газопроводу "Північний потік-2", - Шмигаль
Уряд сподіваються на продовження санкцій США проти "Північного потоку-2".
У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ
Від зростання цін на енергоносії та продукти харчування до економічних санкцій і шкоди, завданої інвестиційній довірі, наслідки можуть бути далекосяжними, але їх важко оцінити кількісно.
Loading...
Load next