Високі зарплати та надбавки для держслужбовців можуть скоротити — НАГС

Високі зарплати та надбавки для держслужбовців можуть скоротити — НАГС
В Україні реформують систему зарплат держслужбовців.

Найближчим часом буде змінено систему оплати праці держслужбовців. За словами голови НАГС Наталії Алюшиної, оклад чиновників становитиме 70%, а додаткові виплати обмежать 30%.

Про це пише "Фокус", передає "ПравдаТУТ News".

В Національному агентстві України з питань державної служби (НАГС) розповіли про результати моніторингу оплати праці держслужбовців, яке відомство провело у 2021 році. Це дослідження показало, що у різних міністерствах та держорганах рівень оплати однакової роботи на аналогічних посадах може відрізнятись на десятки тисяч гривень.

Зазначено, що схожих висновків також дійшло видання, проаналізувавши відповіді на запити про рівень зарплат керівників, яке видання направило десяткам держустанов у січні 2022 року. 

Як з'ясувалося, керівникам деяких держагентств та служб у грудні 2021-го нарахували у кілька разів більші винагороди, ніж міністрам. Деякі держслужбовці отримали заробіток за останній місяць 2021 року на суму понад 200 тис. грн. 

Наразі в Україні триває реформа системи оплати праці держслужбовців.

Ми пропонуємо модель, яка передбачає постійну частину посадового окладу на рівні 70% та додаткові виплати - 30%, - розповіла олова НАГС Наталія Алюшина. 

За її словами, для політичних посад — міністрів, їхніх заступників та ін. — основною частиною винагороди також має стати оклад без непрозорих та невиправданих надбавок та премій.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Працівникам "Укравтодору" підвищать зарплату на 20% Працівникам "Укравтодору" підвищать зарплату на 20%
Цього року усі тарифні ставки і посадові оклади для працівників дорожньої галузі підвищуються на 20% у порівнянні з 2020 роком.
На одне вільне робоче місце в Україні претендують 6 безробітних На одне вільне робоче місце в Україні претендують 6 безробітних
Найбільший вплив карантинних обмежень зазнають сфери готельного та ресторанного бізнесу, харчування, розваг. Тому зараз офіціанти, бармени, кухарі, баристи, покоївки стикаються з труднощами щодо працевлаштування.
​​Як зростатиме середня зарплата українців ​​Як зростатиме середня зарплата українців
Попри пандемію і локдаун, в Україні у 2021 році зарплати можуть збільшитися щонайменше на 10%.
Loading...
Load next