Заморожені російські активи можна використати як репарації для України, — голова НБУ

Заморожені російські активи можна використати як репарації для України, — голова НБУ
Велика частина російських валютних резервів (приблизно 630 мільярдів доларів) зберігається за межами росії, які, крім того, фактично заморожені санкціями.

Заморожені російські активи мають бути використані для відновлення України після війни.

Про це заявив в інтерв'ю BBC голова ЦБ України Кирило Шевченко, передає "ПравдаТУТ News".

Зокрема він закликав до широкого переліку додаткових санкцій, від скорочення карткових платежів до припинення доступу Росії до МВФ.

Кожен день відкладення санкцій коштує життя мирних жителів і дітей, - сказав він в інтерв'ю.

Голова Національного банку України, сказав, що Росія врешті-решт має заплатити за відшкодування збитків, завданих під час вторгнення.

Потреба в грошах буде величезною. Це може бути реалізовано за допомогою позик і грантів від транснаціональних організацій та прямої допомоги інших країн. Але для репарації від агресора необхідно отримати велику частку фінансування, включаючи кошти, які зараз заморожені в наших союзних країнах, — зауважив він.

Вважається, що велика частина російських валютних резервів (приблизно 630 мільярдів доларів) зберігається за межами країни та фактично заморожена санкціями в США, ЄС та інших країнах.

Це зробить мільярди доступними для відновлення – якщо Україна зможе отримати доступ до нього після закінчення війни.

Нагадаємо, на саміті ЄС проголосять відмову від російських енергоресурсів.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Національний банк вже перерахував на потреби військових понад 15,2 млрд грн Національний банк вже перерахував на потреби військових понад 15,2 млрд грн
Усього з дня відкриття спецрахунку на нього було перераховано понад 15,3 млрд грн в еквіваленті. Зокрема понад 4,8 млрд грн у еквіваленті надійшло з-за кордону у іноземній валюті.
Loading...
Load next