Світовий банк додатково виділив Україні $200 млн – і це не кінець підтримки

Світовий банк додатково виділив Україні $200 млн – і це не кінець підтримки
Сукупна підтримка Світового банку Україні зараз становить понад 925 мільйонів доларів.

Сьогодні Світовий банк оголосив про надання майже 200 мільйонів доларів додаткового та перепрограмованого фінансування для підтримки соціальних послуг України для вразливих верств населення. 

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на заяву Світового банку.

Зауважимо, це на додаток до 723 мільйонів доларів, мобілізованих для України та її народу минулого тижня, з яких 350 мільйонів доларів уже перераховано Україні. 

Це фінансування є частиною пакету підтримки в розмірі 3 мільярдів доларів, який Група Світового банку раніше оголосила, що готує Україні протягом найближчих місяців.

Загальна сума підтримки, мобілізованої Світовим банком для України, зараз становить понад 925 мільйонів доларів. У рамках зусиль з мобілізації Австрія внесла 10 мільйонів євро (11 мільйонів доларів у еквіваленті) до багатодонорського трастового фонду (MDTF), створеного Світовим банком для сприяння передачі ресурсів грантів від донорів в Україну. Це збільшує поточну загальну суму MDTF до 145 мільйонів доларів.

Війна, що триває, продовжує мати серйозні людські втрати та створила фінансові прогалини, які ставлять під загрозу здатність вразливих людей в Україні задовольняти основні потреби. Ця швидка підтримка допоможе подолати ці прогалини під час надзвичайної нестабільності, оскільки ми працюємо над ширшими зусиллями щодо підтримки України та регіону, – сказав президент Групи Світового банку Девід Малпасс 

Хоча повний вплив залишається невизначеним, російське вторгнення в Україну спричиняє дедалі більшу кількість жертв серед цивільного населення, руйнує засоби до існування та пошкоджує критично важливу цивільну інфраструктуру, включаючи будинки, водопостачання та каналізацію, школи, медичні установи та автомагістралі.

Нагадаємо, ЄС виділить Україні 1,2 мільярда євро макрофінансової допомоги та 500 мільйонів – гуманітарної.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС
Україна розраховує ще до вересня отримати другий транш та макрофінансову допомогу від Європейського Союзу, розмір якої становитиме – 600 мільйонів євро.
Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн
У США виділили додаткову фінансову допомогу у розмірі 7,5 мільйонів доларів для українських військових та Збройних Сил України.
В Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам: як зміняться виплати з 1 червня В Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам: як зміняться виплати з 1 червня
Українським пенсіонерам, які працюють, у червні цього року проведуть перерахунок пенсій, хоча раніше це робилося у квітні. Однак пенсіонери також зможуть отримати доплати як за квітень, так і за травень 2021 року, лише заднім числом.
Loading...
Load next