Уряд анонсував нову програму підтримки українців: 2000 грн переселенцям і бонуси роботодавцям

Уряд анонсував нову програму підтримки українців: 2000 грн переселенцям і бонуси роботодавцям

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував нову програму підтримки українцям, які вимушено покинули домівки та для тих, хто допомагає переселенцям. Вона охоплює три напрямки — гроші, робота та житло. Вона набирає чинності вже 21 березня.

Українці, які вимушено покинули власні домівки та переїхали в інші регіони, отримають мінімальну щомісячну підтримку в розмірі 2000 грн. Також додатково 3000 грн виплачуватимуть кожній дитині й людині з інвалідністю. Для цього потрібно подати заявку в «Дії», а гроші нараховуватимуть на картку будь-якого українського банку.

Реєстрація в «Дії» буде доступна з 30 березня.

Щоб стимулювати підприємців приймати на роботу переселенців, влада виплачуватиме за кожного працевлаштованого 6500 грн. Ці гроші витрачатимуть на зарплати співробітників.

Прем’єр-міністр укотре закликав підприємців повертатися до роботи в тих регіонах, де немає активних бойових дій і можна спокійно працювати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна забезпечена продовольством на декілька років вперед.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Шмигаль обіцяє, що до кінця року в Україні середня зарплата зросте до 14,5 тис грн Шмигаль обіцяє, що до кінця року в Україні середня зарплата зросте до 14,5 тис грн
Прем'єр-міністр України, Денис Шмигаль заявив, що позитивний сценарій зростання економіки свідчить про те, що середня зарплата в Україні до кінця року зросте до 14,5 тисяч гривень.
В Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам: як зміняться виплати з 1 червня В Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам: як зміняться виплати з 1 червня
Українським пенсіонерам, які працюють, у червні цього року проведуть перерахунок пенсій, хоча раніше це робилося у квітні. Однак пенсіонери також зможуть отримати доплати як за квітень, так і за травень 2021 року, лише заднім числом.
"Готові прийняти пропозицію": Уряд ще на рік продовжив повноваження чинної наглядової ради "Нафтогазу" "Готові прийняти пропозицію": Уряд ще на рік продовжив повноваження чинної наглядової ради "Нафтогазу"
Члени наглядової ради "Нафтогаз України" готові прийняти пропозицію щодо подовження контрактів. Так на сьогоднішньому засіданні уряду було прийнято рішення продовжити повноваження чинної наглядової ради ще на рік.
Loading...
Load next