Велика Британія запровадила санкції проти групи Вагнера, Альфа-Банку та низки впливових осіб рф

Велика Британія запровадила санкції проти групи Вагнера, Альфа-Банку та низки впливових осіб рф
Уряд Британії продовжить використовувати санкції, щоб погіршити російську економіку в таких масштабах, яких Кремль або будь-яка велика економіка ніколи раніше не бачили.

Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс сьогодні оголосила про 65 нових санкцій проти низки ключових стратегічних галузей і окремих осіб. Після вторгнення Велика Британія наклала санкції на понад 1000 осіб і підприємств під режимом санкцій проти Росії.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на Міністерство закордонних справ Великої Британії.

Сьогоднішні санкції спрямовані на ключові галузі, які підтримують незаконне вторгнення Росії, включаючи Російські залізниці та оборонну компанію Кронштадт, основного виробника російських безпілотників. Під санкції також потрапила група Вагнера – організація російських найманців, якій, як повідомлялося, доручено вбити президента Зеленського.

Ще шість банків під загрозою, в тому числі Альфа-Банк, співзасновниками якого є раніше піддані санкції олігархи Михайло Фрідман, Петр Авен і Герман Хан. Під санкції потрапив і найбільший у світі виробник алмазів АЛРОСА.

Під санкціями потрапили: нафтовий магнат-мільярдер Євген Швідлер, засновник банку «Тінькофф» Олег Тиньков, гендиректор найбільшого російського банку «Сбербанк» Герман Греф і падчерка міністра закордонних справ Лаврова Поліна Ковальова. Під санкції також потрапляє Галина Данильченко, яку Росія призначила «мером» Мелітополя – вперше особу потрапили під санкції за співпрацю з російськими силами, які зараз перебувають в Україні.

Міністр закордонних справ Ліз Трасс сказала:

  • Ці олігархи, бізнесмени та наймані головорізи є причетними до вбивства невинних мирних жителів, і це правильно, що вони платять за це. Путіну не варто плекати ілюзій – ми об’єднані з нашими союзниками і будемо продовжувати затягувати гайки в російській економіці, щоб забезпечити його провал в Україні. Відступу не буде.
  • Усі ті, кого сьогодні під санкції, заморозять у Великій Британії, а це означає, що жоден громадянин або компанія Великої Британії не зможе мати з ними бізнес, а особам, на які поширюється заборона на поїздки, також заборонено подорожувати до або з Великої Британії.
  • Сьогоднішні санкції призведуть до того, що загальна вартість активів банків, які Велика Британія запровадила санкції після вторгнення, досягне 500 мільярдів фунтів стерлінгів, а чистий капітал олігархів і членів сімей перевищить 150 мільярдів фунтів стерлінгів
  • Уряд Британії продовжить використовувати санкції, щоб погіршити російську економіку в таких масштабах, яких Кремль або будь-яка велика економіка ніколи раніше не бачили.
  • Велика Британія очолювала зусилля з міжнародних санкцій, відрізаючи цілі сектори російської економіки, націлюючись на її оборонні компанії, її торговий і транспортний сектор, а також співпрацюючи з союзниками, щоб виключити Росію з фінансової системи SWIFT.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Британія ввела додаткові санкції проти російських пропагандистів Британія ввела додаткові санкції проти російських пропагандистів
Санкції спрямовані як на відомих пропагандистів, так і на пропагандистські ЗМІ росії.
Велика Британія ввела нові санкції проти "бучанського різника" та Іллі Киви Велика Британія ввела нові санкції проти "бучанського різника" та Іллі Киви
Велика Британія непохитна у своїй підтримці України та притягненні до відповідальності путіна та його режиму.
Loading...
Load next