Британія ввела додаткові санкції проти російських пропагандистів

Британія ввела додаткові санкції проти російських пропагандистів
Санкції спрямовані як на відомих пропагандистів, так і на пропагандистські ЗМІ росії.

Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила, що нові санкції спрямовані на "російських пропагандистів і державних ЗМІ, які поширюють брехню і обман про незаконне вторгнення Путіна в Україну".

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на СNN.

Серед осіб у санкційному списку – відомий російський телеведучий Сергій Брильов і керівник міжнародного мовлення Sputnik Антон Анісімов.

Брилєва, який також є заступником директора державого ЗМІ "Россия", уряд Великої Британії звинувачує в активній участі в "розповсюдженні дезінформації Кремля про вторгнення Росії в Україну". Брилєв раніше жив у Британії і більше не зможе отримати доступ до своїх британських активів або продовжувати ділові відносини, заявив уряд.

Керівний директор російської телерадіокомпанії RT Олексій Ніколов і генеральний директор холдингу "Газпром-Медіа" Олександр Жаров також потрапили під санкції до заморожування активів і заборони на в'їзд.

Санкції також спрямовані проти медіабудинків «Россия сегодня» та власника RT «ТВ-Новости».

Війна Путіна проти України базується на потоці брехні. Британія допомогла очолити світ у викритті кремлівської дезінформації, і ця остання партія санкцій вражає безсоромних пропагандистів, які виштовхують фейкові новини та наративи путіна. Ми будемо продовжувати вводити нові санкції, щоб посилити тиск на росію і забезпечити програвання путіна в Україні. Нічого і нікого не буде, - додала вона.

Крім представників ЗМІ, уряд Великої Британії також наклав санкції на Михайла Мізінцева, керівника Центру управління національною обороною росії. Згадуючи Мізінцева як «м’ясника Маріуполя», Велика Британія звинувачує його у відповідальності за планування та проведення облоги та бомбардування Маріуполя.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський заявив, що якби світ покарав росію за скоєне у 2014 році, коли збили Boeing рейсу MH17 на Донбасі, то не було б вторгнення рф в Україну.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Велика Британія запровадила санкції проти групи Вагнера, Альфа-Банку та низки впливових осіб рф Велика Британія запровадила санкції проти групи Вагнера, Альфа-Банку та низки впливових осіб рф
Уряд Британії продовжить використовувати санкції, щоб погіршити російську економіку в таких масштабах, яких Кремль або будь-яка велика економіка ніколи раніше не бачили.
Велика Британія ввела нові санкції проти "бучанського різника" та Іллі Киви Велика Британія ввела нові санкції проти "бучанського різника" та Іллі Киви
Велика Британія непохитна у своїй підтримці України та притягненні до відповідальності путіна та його режиму.
Євросоюз ще на півроку продовжив економічні санкції проти Росії Євросоюз ще на півроку продовжив економічні санкції проти Росії
Європейський союз знову продовжив економічні санкцій проти Росії через агресію у бік України. Обмеження діятимуть щонайменше до 31 липня 2022 року.
Loading...
Load next