Японія розширить санкції проти росії, заборонивши імпорт вугілля та горілки

Японія розширить санкції проти росії, заборонивши імпорт вугілля та горілки
Конкретні терміни введення заборони на імпорт вугілля поки що не вказані.

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда заявив, що Японія розширить санкції проти росії, заборонивши зокрема імпорт з Росії таких товарів, як вугілля та горілка, і заморозивши активи таких великих банків, як Альфа-Банк і Сбербанк.

Про це повідомляє CNN, передає ПравдаТУТ News.

Нові санкції також зменшать імпорт вугілля та нові інвестиції в росію відповідно до заходів, вжитих іншими країнами G7, - додав Кішіда.

Однак він не вказав конкретних термінів для поступового припинення імпорту вугілля, зазначивши, що Японія використовує вугілля в різних секторах, включаючи електроенергію.

Він додав, що Токіо «потрібно взяти до уваги ці галузі та кожну з їх ситуацій».

Кішида засудив дії Росії в Україні, назвавши їх "непрощенними воєнними злочинами" і заявив, що вони порушують міжнародне гуманітарне право.

Він сказав, що каральні заходи Токіо проти москви є частиною зусиль Японії, щоб зупинити ескалацію насильства та якнайшвидше припинити вторгнення росії в Україну.

Нагадаємо, ЄС прийняв новий пакет санкцій проти рф: він торкнувся й імпорту на вугілля.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Євросоюз ще на півроку продовжив економічні санкції проти Росії Євросоюз ще на півроку продовжив економічні санкції проти Росії
Європейський союз знову продовжив економічні санкцій проти Росії через агресію у бік України. Обмеження діятимуть щонайменше до 31 липня 2022 року.
Loading...
Load next