ЄС готовий наступного тижня схвалити поетапне ембарго на нафту з рф - NYT

ЄС готовий наступного тижня схвалити поетапне ембарго на нафту з рф - NYT

Європейський Союз може вже наступного тижня схвалити поетапне ембарго на нафту з рф. Повідомляє The New York Times.

Очікується, що нафтове ембарго, яке запроваджуватиметься поетапно протягом кількох місяців, буде схвалено послами ЄС наступного тижня, що дозволить уникнути трудомісткого процесу зустрічі глав держав, - пише видання.

Зазначається, що ЄС готовий схвалити ембарго на російську нафту на тлі свіжих оцінок того, що наступ російських військових на схід в Україні гальмується через проблеми з логістикою та жорсткий український опір.

Країнам ЄС були потрібні тижні, щоб узгодити контури цього заходу, і інтенсивні переговори будуть продовжуватися у вихідні, перш ніж Європейська комісія, виконавчий орган блоку, представить остаточну пропозицію для схвалення послами ЄС, - зазначає видання з посиланням на джерела.

Офіційні особи заявили, що позиція Німеччини "була критичною" у доопрацюванні нового заходу.

росія є найбільшим постачальником нафти в Європу, забезпечуючи близько чверті річних потреб блоку, за даними на 2020 рік, що становить близько половини всього експорту росії. У міру того, як нафтове ембарго буде поетапно вводиться, блок прагнутиме перекрити дефіцит внаслідок збільшення імпорту з інших джерел, таких як країни Перської затоки, Нігерія, Казахстан та Азербайджан, заявляють офіційні особи.

Нагадаємо, що вперше з початку повномасштабного вторгнення: Україна почала експортувати зерно через порт у Румунії. 

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Loading...
Load next