Бізнес закликає уряд розморозити відрядження за кордон для чоловіків

Бізнес закликає уряд розморозити відрядження за кордон для чоловіків

Представники бізнесу просять уряд забезпечити можливість виїзду за кордон для працівників, заброньованих підприємствами на період воєнного стану. Йдеться у зверненні Європейської бізнес асоціації до Кабінету міністрів.

ЄБА закликає ініціювати розроблення ефективного та прозорого порядку надання короткострокової відстрочки військовозобов’язаних громадян України від призову на військову службу для виїзду за кордон для бізнес-цілей.

В умовах воєнного стану та пошкодження чималої кількості інфраструктурних об’єктів набуває важливості проведення експортних та імпортних операцій… і розвиток нових бізнес проєктів.

Проте, здійснення таких операцій – переговорні процеси, організація логістичних ланцюгів, укладання зовнішньоекономічних контрактів, тощо – часом потребують можливості  для ключовому персоналу компаній виїздити за кордон у короткострокові відрядження, – заявили представники ЄБА.

В ЄБА зазначають, що не всі зустрічі можливо проводити у форматі онлайн та не всі угоди можуть бути підписані електронними підписами.

Зокрема, налагодження нових логістичних ланцюгів, пошуки нових ринків збуту та постачання зазвичай потребують особистого залучення керівництва та профільного персоналу компаній.

Окрім того, аби запускати нові виробничі лінії безпосередньо в країні важливою є можливість для інженерно-технічному персоналу брати участь у відповідному навчанні та обміні досвідом, – йдеться у зверненні.

Бездіяльність загрожує призупинити запуск нових бізнес проєктів, що, в кінцевому випадку, позначиться на виробництві промислової і сільськогосподарської продукції та, відповідно, знизить надходження валюти в країну, зазначили в ЄБА.

Нагадаємо, що вступ до ЄС у 2024 році, військові технології та ставка на переробку: план уряду з відновлення України. 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Економічні виклики України під час війни (відео) Економічні виклики України під час війни (відео)
Попри те, що перед українськими підприємствами постало багато викликів, влада пропонує кроки для їх вирішення, а народ готовий працювати не покладаючи рук.
Німецький виробник побутової хімії Henkel йде з росії Німецький виробник побутової хімії Henkel йде з росії
Компанія на тлі війни в Україні змінила позицію щодо діяльності в росії.
Loading...
Load next