В Естонії випустять монету номіналом у 2 євро на знак підтримки України (фото)

В Естонії випустять монету номіналом у 2 євро на знак підтримки України (фото)
Дохід від продажу монетної картки передадуть українському центральному банку.

Центральний Банк Естонії випускає монету номіналом у 2 євро на знак підтримки України. Розробила дизайн та виграла конкурс Дар’я Тітова — переселенка з Харкова, що навчається в Естонській академії мистецтв.

Про це повідомляє EKA, передає ПравдаТУТ News.

Це вперше на монеті, випущеній Центральним Банком Естонії, буде напис іноземною мовою «Slava Ukraini».

Крім того, це є рекордно швидка розробка нової монети — переважно процес створення триває від 18 місяців і більше. Хоча монети мають з’явитися в магазинах і гаманцях наприкінці цього року, Eesti Pank почне продавати монетну картку з цією ж монетою цього літа.

Це надзвичайне рішення, але оскільки ми віддаємо дохід від продажу монетної картки українському центральному банку, ми хотіли якнайшвидше налаштувати цей канал підтримки. Україна бореться за свою свободу, і кожен євро має значення, - зазначив керівник Банку Естонії Мадіс Мюллер. 

Нагадаємо, чотири країни проти: у ЄС не змогли погодити нафтове ембарго проти росії.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Пам’ятна монета із зображенням Гарнізонного храму Львова з'явиться у Нацбанку (фото) Пам’ятна монета із зображенням Гарнізонного храму Львова з'явиться у Нацбанку (фото)
Національний банк України вводить в обіг із 1 грудня пам'ятну монету України «Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла», що у Львові.
З жовтня в Україні з'явиться нова монета номіналому у 2 гривні З жовтня в Україні з'явиться нова монета номіналому у 2 гривні
Нова монета із серії "Видатні особистості України". Відомо, що вона присвячена знаменитому борцю, шестиразовому чемпіону світу - Івану Піддубному.
Економічна ситуація в Україні:  економічні прогнози на майбутнє та зростання курсу долара (відео) Економічна ситуація в Україні: економічні прогнози на майбутнє та зростання курсу долара (відео)
Фахівці передбачають, що з початком осені можливе підвищення вартості долара та євро на українському валютному ринку.
Loading...
Load next