"Явище світового значення": Кожен 4-й українець працездатного віку почав працювати в Польщі

"Явище світового значення": Кожен 4-й українець працездатного віку почав працювати в Польщі
Це понад 100 тисяч біженців.

100 тисяч осіб, які переїхали з України до Польщі на час війни, вже легально працюють в Польщі, заявив  заступник міністра внутрішніх справ та адміністрації Польщі, уповноважений уряду у справах біженців з України Павел Шефернакер.

Про це повідомляє Radio Poland, передає ПравдаТУТ News.

Павел Шефернакер зазначив, що необхідно розробити системне рішення, над яким уряд вже працює разом зі своїми партнерами, щоб люди, які втекли з України до Польщі, могли адаптуватися і стати самостійними у новій країні.

Наприклад, у Польщі легально працює понад 100 тисяч людей з тих, які приїхали до Польщі, а в базі даних PESEL (ідентифікаційний номер) є понад 400 тисяч осіб працездатного віку, тобто кожен четвертий біженець працездатного віку почав працювати. Це явище світового значення, коли йдеться про біженців. Такого не було ніде, – підкреслив він.

Павел Шефернакер зазначив, що біженці з України намагаються самостійно орендувати житло. При цьому він запевнив, що в різних типах центрів державних компаній, уряду та місцевого самоврядування ще є резерв на кілька десятків тисяч місць, де можна розмістити цих людей.

Уповноважений уряду у справах біженців з України нагадав, що поки що Польща не отримала від Європейського Союзу жодних коштів, які можна було б використати для допомоги біженцям з України.  Додавши, що Польща пропонує створити додатковий фонд Європейського Союзу для допомоги біженцям з України.

Нагадаємо, Перша леді США Джилл Байден у супроводі першої леді Румунії Кармен Йоганніс сьогодні завітала до школи, де поспілкувалася з українськими педагогами, матерями та дітьми.
 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next