У Німеччині вважають, що біженці з України полегшили навантаження на ринок праці

У Німеччині вважають, що біженці з України полегшили навантаження на ринок праці

Біженці з України полегшують навантаження на німецький ринок праці, вважають у Федеральному агентстві зайнятості Німеччини.

З початку війни в Німеччині вже налічується приблизно на 65 000 українців більше, ніж до початку бойових дій, які працюють за наймом і сплачують внески до фонду соціального страхування, повідомив Deutsche Presse-Agentur член правління Федерального агентства зайнятості Даніель Терценбах.

Крім того, 21 000 українців зайняті на мініроботах («Minijob» — робота із заробітком до 450€ на місяць, що дає змогу одночасно з роботою отримувати допомогу, а також не платити страхові внески).

Усі вони роблять свій внесок у боротьбу з нестачею кадрів у німецькій економіці, каже Терценбах. Він очікує, що найближчими тижнями і місяцями кількість працівників з України значно збільшиться — післяпісля того, як біженці завершать інтеграційні та професійні мовні курси.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Економічні виклики України під час війни (відео) Економічні виклики України під час війни (відео)
Попри те, що перед українськими підприємствами постало багато викликів, влада пропонує кроки для їх вирішення, а народ готовий працювати не покладаючи рук.
Loading...
Load next