ЄС має розглянути використання заморожених активів рф для відбудови України

ЄС має розглянути використання заморожених активів рф для відбудови України
Західні країни заморозили валютні резерви росії на суму приблизно 315 мільярдів доларів.

Європейський Союз повинен розглянути можливість використання мільярдів доларів російських валютних резервів для відновлення України після війни, заявив провідний дипломат блоку Жозеп Боррель в інтерв'ю Financial Times (FT) у понеділок. 

Його цитує CNN, передає ПравдаТУТ News.

Я був би "за", бо це абсолютно логічо, – сказав Боррель, відповідаючи на запитання FT, чи можуть заморожені російські резерви допомогти фінансувати зусилля з відновлення України після закінчення війни. 

Боррель провів аналогію з рішенням Сполучених Штатів використати 7 мільярдів доларів у заморожених активах від центрального банку Афганістану для надання гуманітарної допомоги всередині країни та компенсації жертвам тероризму після захоплення влади Талібаном. 

Гроші у нас в кишені, і хтось повинен мені пояснити, чому це добре для афганських грошей, а не для російських?, – зауважив він.

Західні країни заморозили валютні резерви росії на суму приблизно 315 мільярдів доларів у відповідь на її вторгнення в Україну. 

Відтоді чиновники ЄС обговорювали, чи можна якимось чином використати активи, потрапивши під санкції, для відновлення України, коли війна нарешті закінчиться, проте жодних конкретних пропозицій щодо політики не було подано. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next