Євросоюз виділить Україні додаткові €500 млн військової допомоги, – Боррель

Євросоюз виділить Україні додаткові €500 млн військової допомоги, – Боррель

Європейський союз надасть Україні додаткові €500 млн як військову допомогу.

Про це 13 травня в кулуарах зустрічі міністрів закордонних справ країн "Великої сімки" (G7) у Німеччині заявив верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель, пише Reuters.

Отже, ураховуючи новий транш, загальна сума військової допомоги ЄС в Україні становитиме €2 млрд, зазначив європейський дипломат.

Боррель сказав, що військову підтримку ЄС, надану Києву, спрямують на закупівлю важкого озброєння, зокрема танків та артилерії.

У "Велику сімку" входять Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, Франція, Японія та США.

За підсумками відеоконференції лідерів "Великої сімки" 8 травня країни G7 пообіцяли продовжити підтримку та допомогу Україні, включно з військовою та фінансовою.

Своєю чергою міністри закордонних справ із групи багатих країн G7 мають на меті подати, як Німеччина це називає, «потужний знак єдності» на зустрічі в п’ятницю, де обговорюватимуть війну в Україні. Вони побоюються, що конфлікт може розширитися до Молдови, а також можуть посилитися проблеми продовольчої безпеки, - повідомляє Reuters.

Щорічна зустріч, яка триває до суботи, збирає провідних дипломатів з Великобританії, Канади, Німеччини, Франції, Італії, Японії, США та Європейського Союзу в 400-річному замковому маєтку на курорті Вайсенхаус на Балтійському морі.

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила напередодні зустрічі.
 

Ніколи з моменту закінчення холодної війни нам, партнерам із G7, не кидали більш серйозні виклики. Ніколи раніше ми не були більш згуртованими, — сказала вона у твіттері.


Головним питанням порядку денного є війна в Україні після обіцянок лідерів G7 минулих вихідних поглибити глобальну ізоляцію росії, включаючи обіцянку заборонити або поступово припинити закупівлю російської нафти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Німеччина зацікавлена у фінансовій допомозі Україні.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
ЄС має розглянути використання заморожених активів рф для відбудови України ЄС має розглянути використання заморожених активів рф для відбудови України
Західні країни заморозили валютні резерви росії на суму приблизно 315 мільярдів доларів.
Loading...
Load next