Боротьба на економічному фронті: Україна конфіскувала активи РФ та Білорусі на 30 млрд гривень

Боротьба на економічному фронті: Україна конфіскувала активи РФ та Білорусі на 30 млрд гривень

Бюро економічної безпеки (БЕБ) забезпечило арешт на російські та білоруські активи на загальну суму 30 мільярдів гривень. Про це повідомила пресслужба БЕБ.

Зокрема, йдеться про 100 % корпоративних прав та активи гірничо-збагачувального комбінату, який здійснював видобуток титановмісної сировини, 17 800 вагонів орієнтовною вартістю близько 15 млрд грн, з них 1 625 вагонів з товарно-матеріальними цінностями вартістю близько 3 млрд грн, понад 160 одиниць автомобілів та спецтехніки на 220 млн грн, а також активи однієї з фінансових установ в сумі понад 12,4 млрд гривень.

У першу чергу, ці активи не повинні працювати на країну агресора. По-друге, вони повинні належати Україні та приносити користь нашій державі, - заявив директор Бюро економічної безпеки України Вадим Мельник.

Своєю чергою у четвер, 19 травня, о 18:30 за київським часом Сенат США розпочне голосування щодо законопроєкту HR 7691, який передбачає виділення додаткового пакета допомоги Україні.

Про це повідомляє пресслужба Сенату у твітері.

О 11:30 Сенат розпочне два голосування з наступних питань: 1. Обмеження часу розгляду HR 7691, додатковий пакет допомоги Україні. 2. Проходження HR 7691, додатковий пакет допомоги Україні, - йдеться у повідомленні.

Раніше, 17 травня, Сенат США більшістю голосів схвалив голосування щодо пакету допомоги Україні у розмірі $39,8 млрд.

Палата представників Конгресу США схвалила законопроєкт минулого вівторка.

Згідно з результатами голосування, за висловилися 368 конгресменів, проти - 57. Усі законодавці, які проголосували проти законопроєкту, належать до Республіканської партії.

Законопроєкт передбачає виділення $6 млрд на допомогу в гарантуванні безпеки, включно з навчанням, постачанням обладнання, зброї, матеріально-технічною підтримкою, матеріалами та послугами для українських збройних сил та національних сил безпеки, а також $900 млн на підтримку біженців, зокрема забезпечення їх житлом та надання їм мовних курсів. 

Нагадаємо, раніше Єврокомісія оприлюднила план відмови від російських енергоносіїв.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next