Зеленський заявив, що війна проти України може призвести до більшого збідніння росії, ніж у 90-х

Зеленський заявив, що війна проти України може призвести до більшого збідніння росії, ніж у 90-х

Росія спрямувала «фактично всі свої ресурси» на знищення України – про це президент України Володимир Зеленський повідомив у вечірньому зведенні 21 травня.

У російських регіонах відкрито говорять, що їхня так звана спецоперація є причиною для економічного падіння, зокрема, таких галузей, як будівництво, і багатьох інших. А також і причиною збідніння людей, яке може бути ще більшим, ніж у 1990-ті роки, – сказав він.

Зеленський вказав на зростання цін у Росії, знецінення доходів її громадян та руйнування «всього того економічного потенціалу, який створений у Росії з 2000-х».

Окупантів це поки не зупиняє. Але колосальні витрати на війну їм все одно не допомагають. І не допоможуть, – додав він.

Своєю чергою санкції, введені проти Росії на тлі повномасштабного військового вторгнення РФ на територію незалежної України не будуть скасовані навіть у разі повної капітуляції Путіна.

Про це в інтерв'ю Радіо НВ заявив підприємець, викладач Києво-Могилянської бізнес-школи Валерій Пекар.

Російська економіка перебуває під впливом санкцій, які проявляться не зараз. Не варто думати, що Путін оголосить капітуляцію або мир, і санкції буде легко прибрати. Багато санкцій дуже довгострокові, на ціле покоління, їх просто так зняти неможливо, - зазначив експерт.

Пекар також підкреслив, що місце Росії на енергетичному ринку активно посідають інші країни. 

Є ще такий момент, як відхід Росії з великих ринків нафти та газу, і є дуже багато країн, які радісно туди заходять і вже ніколи це місце Росії не віддадуть. Не зможе Росія прийти та сказати: ми закінчили війну, віддайте нашу частину ринку, яку ви зайняли, поки нас не було, - заявив Пекар.

Експерт також підкреслив, що відмова від російської нафти відріже РФ дорогу назад.

Я вже не кажу про те, що нафта є однією з важливих причин цієї війни, саме нафта накачала грошима російський авторитаризм... Нафта постійно виробляє авторитаризм, авторитаризм виробляє війну. Викопне паливо призводить до екологічних криз і можливих змін клімату. Тобто все це: нафта, російське вторгнення, зміна клімату — частини одного великого процесу. І світ, відмовляючись від викопного палива, бореться з цими наслідками комплексно, очевидно, дороги назад не буде, - зазначив експерт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під впливом міжнародних санкцій, економіка рф продовжує стабільно руйнуватися.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next