ООН зацікавлена в реконструкції та розвитку України, — член програми розвитку ООН

ООН зацікавлена в реконструкції та розвитку України, — член програми розвитку ООН

Швидке відновлення критичної та житлової інфраструктури, підтримку людей та створення робочих місць в Україні обговорили під час онлайн-зустрічі Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Адміністратор Програми розвитку ООН Ахім Штайнер.

Про це пише ПравдаТУТ News із посиланням на пресслужбу Верховної Ради.

Денис Шмигаль зауважив, що Україна посідає перше місце серед країн Європи та одне з ключових у світі за кількістю проєктів та обсягів фінансування, які реалізовує ПРООН.

Ми цінуємо активну участь ПРООН у наданні допомоги громадянам України, які вимушено виїхали за межі України та внутрішньо переміщеним особам, а також надання матеріально-технічної та юридичної допомоги у релокації бізнесу з центральних та східних регіонів на захід України, — сказав Прем’єр-міністр.

Як наголосив очільник Уряду, зараз Україна потребує швидких рішень щодо низки питань. Адже за останній місяць до нашої країни повернулося більше громадян, ніж виїхало. За словами Прем’єр-міністра, основна увага України й міжнародних організацій має бути зосереджена на проєктах відновлення об’єктів критичної інфраструктури, зокрема у сфері освіти та охорони здоров’я та реконструкції житлового фонду.

Багато людей повертаються додому, однак у частини з них зруйновані або пошкоджені домівки. Наразі Уряд надає кошти з бюджету місцевій владі, аби допомогти цим родинам у відновленні своїх помешкань. Для нас буде дуже цінною підтримка ПРООН та інших міжнародних організацій в невідкладному відновленні частково пошкоджених будинків, — зазначив Денис Шмигаль.

Як зауважив Прем’єр-міністр, зараз держава зосереджена на швидкому будівництві модульних містечок і паралельно продовжує відновлювати пошкоджені домівки. Денис Шмигаль порушив також питання розмінування територій. Він наголосив, що Україна потребує необхідної техніки та допомоги спеціалістів. 

Серед іншого, сторони обговорили розвиток малого й середнього бізнесу. Як підкреслив Прем’єр-міністр, це одне з найважливіших питань, яке постійно обговорюється на рівні з Президентом України.

Багато підприємств і заводів сьогодні зруйновані росією. 12 млн людей — біженців та внутрішньо переміщених осіб — з часом повернуться додому. Критично необхідно знайти рішення щодо створення протягом року низки робочих місць, щоб люди мали роботу й могли прогодувати свої сім’ї, — підкреслив Прем’єр-міністр.

За словами Дениса Шмигаля, можливим варіантом для цього є створення спеціальної програми для малого й середнього підприємництва, відповідно до якої держава спільно з міжнародними організаціями могла б надавати людям грошову підтримку для створення й розвитку їхнього бізнесу.

Ахім Штайнер зі свого боку зазначив, що ПРООН зацікавлена в реконструкції та розвитку України і його команда у співпраці з Урядом і державними інституціями вже працює над рішеннями з озвучених питань.

Вас також може зацікавити стаття: Війни завжди непередбачувані, але путін може закінчити її хоч завтра - Генсек НАТО.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next