Війни завжди непередбачувані, але путін може закінчити її хоч завтра - Генсек НАТО

Війни завжди непередбачувані, але путін може закінчити її хоч завтра - Генсек НАТО

Війни завжди дуже непередбачувані, але російський президент володимир путін може закінчити її хоч завтра. Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю іспанському TVE, відповідаючи на запитання про можливу тривалість війни рф проти України.

Насправді, те, що ми наразі побачили, так це те, що президент росії володимир путін не виконав свій стратегічний план, який полягав у захопленні України. Його війська були змушені піти з (-під) Києва та півночі України, - зазначив Генсек НАТО.

Проте відхід з центральної частини України не послабив позицій на Донецькому напрямку.

У той же час ми бачимо, що росія повільно тисне на Донбас. Те, що ми бачимо зараз, це те, що існує такий рівень агресії та бойових дій, якого не було з часів Другої світової війни, - додав Столтенберг.

Генсек НАТО також вказав, що ця війна "вже мала наслідки для нашої економіки, частково через санкції, але також тому, що війна підвищила ціни на продукти харчування та енергоносії".

Ці санкції пов'язані з війною, і це на додачу до труднощів, що були раніше. Це підкреслює, наскільки поганими є рішення путіна щодо вторгнення в інші країни, - вказав він.

З його слів, у НАТО вважають, що треба продовжувати підтримувати Україну.

У той же час ви повинні знати, що путін завтра може покласти край цій війні з такою суверенною країною, як Україна, - наголосив Столтенберг.

Нагадаємо, що "Польща готова стати гарантом безпеки України", - Дуда.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Кравчук про відведення військ РФ: "Ми не повинні заспокоюватися" Кравчук про відведення військ РФ: "Ми не повинні заспокоюватися"
Перший президент України, Леонід Кравчук заявив, що відведення російських військ від українських кордонів і з території окупованого Криму не привід для України та світової громадськості розслаблятися.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Loading...
Load next