Хорватія допоможе Україні диверсифікувати поставки пального

Хорватія допоможе Україні диверсифікувати поставки пального

Міністерство енергетики України домовилось з хорватською стороною про співпрацю у питаннях диверсифікації постачань пального в Україну. Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

Зазначається, що таких домовленостей було досягнуто у ході робочого візиту заступника міністра енергетики України Миколи Колісника до Хорватії.

Диверсифікація джерел та маршрутів постачання пального - є запорукою незалежності країни та гарантією отримання стратегічно важливого ресурсу альтернативного походження від різних виробників.

Ми маємо підтримку у цьому питанні з боку наших хорватських колег, - зазначив Колісник.

Також додають:

У рамках візиту заступник міністра енергетики України провів зустрічі, зокрема з державним секретарем Міністерства економіки та сталого розвитку Хорватії Іво Мілатичем, головою правління компанії Jadranski naftovod (JANAF) Стєпаном Аданичем та головою правління компанії INA Сандором Фасімоном.

На зустрічах також обговорилися питання зміцнення енергетичної безпеки, співпраця у забезпеченні належного функціонування українського енергетичного сектору в умовах війни, а також можливості транзиту газу з хорватського СПГ-терміналу, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Німеччина має намір націоналізувати російський газопровід, – ЗМІ.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Через неякісне пальне українські АЗС оштрафували на 4,6 мільйона гривень Через неякісне пальне українські АЗС оштрафували на 4,6 мільйона гривень
Державна екоінспекція у першому кварталі 2021 року через неякісне пальне оштрафувала АЗС в Україні на 4,6 мільйона гривень. Це майже у 8 разів більше, ніж за аналогічний період 2020 року, тоді загальна сума штрафів становила 591 тисячу.
В Україні проведуть перевірку усіх АЗС
Щорічно Україна втрачає мільярди через діяльність нелегальних АЗС. Тому в країні візьмуться за нелегальні заправки і перевірити кожну з них.
"Обмеження націнок не поширюється на преміальне пальне" – Мінекономіки про скандал з АЗС "Обмеження націнок не поширюється на преміальне пальне" – Мінекономіки про скандал з АЗС
В українському уряді відреагували на призупинення продажів преміум-пального відомим мережами АЗС - серед яких WOG, ОККО, Socar і KLO. У мережах АЗС зазначають, що таке рішення зумовлене збитковістю від продажу преміального пального для компаній внаслідок ухваленого рішення Кабміном.
Loading...
Load next