З 1 липня в Україні зросте мінімальний розмір аліментів

З 1 липня в Україні зросте мінімальний розмір аліментів
Це пов'язано з підвищенням прожиткового мінімуму в Україні.

З 1 липня 2022 року збільшується мінімальний розмір аліментів на дитину. Це пов'язано з підвищенням прожиткового мінімуму в Україні. Відповідно зростають і залежні від цього показника соціальні допомоги, виплати, зокрема, й аліменти на дітей.

Про це інформує Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції, передає ПравдаТУТ News.

Відповідно до Сімейного кодексу України мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим за 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Таким чином, мінімальний гарантований розмір аліментів з 1 липня 2022 року становитиме:

  • - для дітей віком до 6 років — 1100,50 грн (2201 грн × 50%);
  • - для дітей віком від 6 до 18 років — 1372,00 грн (2744 грн × 50%).

Варто знати, що процес зміни грошових надходжень відбувається автоматично, без звернень до органів державної виконавчої служби.

Максимальний розмір аліментів становить 10 прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку, але батьки завжди можуть домовитися про виплату більшої суми, передбачивши це договорі.

Вас також може зацікавити стаття:  Жителі канадського міста Егенвіль зібрали $70000 на медичні потреби України

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Мінсоцполітики повідомили про зростання прожиткового мінімуму
Водночас буде змінено сферу його застосування
Верховна Рада підтримала зміни щодо підвищення прожиткового мінімуму в Україні Верховна Рада підтримала зміни щодо підвищення прожиткового мінімуму в Україні
Парламент під час сьогоднішнього засідання, яке відбулось 2 червня, у першому читанні підтримав законопроєкт №3515 який передбачає зміни у формуванні прожиткового мінімуму "та створення передумов для його підвищення".
В Україні до прожиткового мінімуму пропонують закласти вартість інтернету та мобільного зв'язку В Україні до прожиткового мінімуму пропонують закласти вартість інтернету та мобільного зв'язку
Міністерство цифрової трансформації України пропонує враховувати базові потреби українців і включити до прожиткового мінімуму також вартість мобільного зв'язку та інтернету.
Loading...
Load next