Данілов заявив, що механізм формування Реєстру олігархів запущено

Данілов заявив, що механізм формування Реєстру олігархів запущено

Президент Володимир Зеленський затвердив Положення про визначення порядку формування і ведення Реєстру олігархів.

Таким чином запущено механізм формування цього реєстру, повідомив у twitter секретар РНБО Олексій Данілов, передає LB.ua.

Підставою для включення до Реєстру є рішення РНБО. 5 суб’єктів подання. Деокупація, дерусифікація й деолігархізація! – написав він.

Деталі щодо субʼєктів подання він не уточнив. 

У вересні 2021 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт про олігархів. Фінальний текст документу зʼявився тільки в жовтні. 

Згідно з ним, особою, яка має значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархом), вважатиметься людина, яка одночасно відповідає щонайменше трьом з таких ознак:

  • бере участь у політичному житті;
  • має значний вплив на засоби масової інформації;
  • є кінцевим бенефіціарним власником суб'єкта господарювання, який є суб'єктом природних монополій або займає монопольне становище на ринку;
  • підтверджена вартість активів особи (та суб’єктів господарювання, бенефіціаром яких вона є), перевищує один мільйон прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року.

Закон про олігархів передбачає створення реєстру, обмеження впливу на ЗМІ та подання "декларацій" за контакти з олігархами.

Імена потенційних кандидатів на потрапляння в реєстр називав міністр юстиції Денис Малюська. За його словами, це Ігор Коломойський, Петро Порошенко (під питанням), Рінат Ахметов.

Нагадаємо, раніше Данілов розкритикував політиків, які розголошують втрати України у війні.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
У РНБО нарахували 13 олігархів: ймовірний список найбагатших осіб України У РНБО нарахували 13 олігархів: ймовірний список найбагатших осіб України
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що розробляючи закон про деолігархізацію в Україні їм вдалось нарахувати 13 осіб, яких можна впевнено віднести до категорії олігархів.
"Треба завершити в стислі терміни": Данілов заявив про створення територіальної оборони "Треба завершити в стислі терміни": Данілов заявив про створення територіальної оборони
За його словами, необхідно у максимально стислі терміни завершити процес формування Командування Сил територіальної оборони ЗСУ.
"Це наша земля, ми своє нікому не віддамо", — Данілов про вирішення гібридної війни з Росією "Це наша земля, ми своє нікому не віддамо", — Данілов про вирішення гібридної війни з Росією
Олексій Данілов заявив, що Україна готова до посилення охорони свого кордону через військові дії держави-агресора.
Loading...
Load next