В Україні запровадять комплексну термомодернізацію будівель: що буде

В Україні запровадять комплексну термомодернізацію будівель: що буде

Верховна Рада Україна проголосувала за законопроєкт, яким передбачається запровадження комплексної термомодернізації будівель. Про це у своєму Telegram повідомила народна депутатка, голова партії “Слуга народу” Олена Шуляк.

Документом, за інформацією нардепа, передбачається спрощення процедури розгляду заявки на часткове відшкодування вартості заходів з енергоефективності. Також запроваджується можливість поетапного фінансування проєктів термомодернізації, а також можливість фінансувати ті види робіт (не більше 10% від вартості всього проєкту), які не пов'язані з енергоефективністю, але які є необхідними для реалізації проєкту з термомодернізації будівлі.

Запроваджуються нові мінімальні вимоги до енергоефективності. Вони підлягають перегляду не рідше 1 разу на 5 років. Вимоги до енергетичної ефективності диференціюються залежно від функціонального призначення будівель, висотності будівель, виду будівництва та застосовуються до енергетичної ефективності при новому будівництві, реконструкції, капітальному ремонті. Термомодернізація будівлі не передбачає часткового утеплення фасаду та повинна мати системний характер, єдиний для всього будинку. 

Змінюються положення щодо сертифікації осіб, які мають намір провадити діяльність із сертифікації. Також додається нова норма, яка встановлює систему енергетичного менеджменту будівель. Закріплюється регулювання питання Стратегії термомодернізації будівель.

Руйнується схема зловживання виконавців комунальних послуг, з прийняття на абонентський облік вузла комерційного обліку (загальнобудинковий лічильник). Встановлюється, що оплата у разі встановлення загальнобудинкового лічильника здійснюється тільки за показаннями лічильника, з моменту фактичного його встановлення.

Нагадаємо, що Рада підтримала можливість списання кредитів на знищене під час війни майно.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Nestle зупинили роботу брендів KitKat і Nesquik в Росії Nestle зупинили роботу брендів KitKat і Nesquik в Росії
Також в Nestle заявили, що не розраховують в майбутньому отримувати прибуток в Росії або платити будь-які податки.
Loading...
Load next