Україна може долучити до "зернового коридору" порт Миколаєва – Кулеба

Україна може долучити до "зернового коридору" порт Миколаєва – Кулеба

Україна вивчатиме можливість долучення Миколаївського морського порту до "зернового коридору" у разі дотримання рф домовленостей щодо розблокування українських портів та гарантування безпеки. Про це під час онлайн-брифінгу заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба.

За словами міністра, експорт морем українського продовольства розблокований, і всі три великі чорноморські порти Одеси запрацювали.

Кулеба додав, що потреба в українських агропромислових товарах на ринку величезна, і запевнив, що Україна була, є і залишатиметься надійним постачальником сільгосппродукції і гарантом світової продовольчої безпеки.

Якщо все буде йти відповідно до домовленостей і буде гарантована безпека нашому узбережжю, будемо розглядати можливість долучення Миколаївського морського порту до "зернового коридору", оскільки там також є заблоковані кораблі з українським збіжжям, - сказав міністр.

Кулеба зауважив, що повна відповідальність за подальше функціонування "зернового коридору" лежить на росії.

Глава МЗС також розвіяв російський міф, що буцімто росія виторгувала собі зняття санкцій в обмін на розблокування українських портів.

Жодних санкцій з аграрного експорту росії не знімалося, оскільки жодних таких санкцій не було запроваджено. Джерело цього міфу - сама росія, яка шукає будь-який привід для того, щоб посіяти серед українців сумніви та зневіру, - наголосив він.

Нагадаємо, що росія остаточно втратила європейський ринок вугілля - DW.

Злата Новосельська -  pravdatutnews.com

Читайте також
"Зерновий" коридор до ЄС: Україна і Угорщина хочуть збільшити кількість експортних маршрутів (відео) "Зерновий" коридор до ЄС: Україна і Угорщина хочуть збільшити кількість експортних маршрутів (відео)
Від початку війни росія вкрала українського врожаю на понад 600 млн доларів. Загальні втрати країни у сфері с/г складають 27 млрд доларів. 
Україна просить "зелений коридор" у портах ЄС, щоб ввезти більше пального Україна просить "зелений коридор" у портах ЄС, щоб ввезти більше пального
Європа виявилася не готова в частині логістики.
Loading...
Load next