Російські ракети не влучили в сховище зерна в Одеському порту — ОК «Південь»

Російські ракети не влучили в сховище зерна в Одеському порту — ОК «Південь»
Ракети поцілили по насосній станції.

Сьогодні, 23 липня, росіяни обстріляли Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу "Калібр".

2 ракети збили сили протиповітряної оборони, 2 - влучили в об'єкти інфраструктури порту.

Як повідомила начальниця координаційного пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк, поранених та значних руйнувань унаслідок обстрілу порту немає, ракети поцілили по насосній станції, виникла незначна пожежа.

Тим часом в ЄС уже відреагували на російський удар по порту Одеси після зернової домовленості.

Удар по ключовій для експорту зерна цілі через день після підписання Стамбульських угод особливо осудний і вкотре демонструє повну зневагу росією до міжнародного права та зобов'язань, – написав у Twitter Верховний представник ЄС з закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

Також засудив ракетний удар Росії по Одеському порту і генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш та нагадав, що виконання домовленостей є обовʼязковим.

Вчора всі сторони чітко взяли на себе зобов’язання на світовій арені щодо забезпечення безпечного руху українського зерна та супутніх продуктів на світові ринки. Ці продукти вкрай необхідні для вирішення глобальної продовольчої кризи та полегшення страждань мільйонів людей, які потребують допомоги, по всьому світу. Повне виконання Російською Федерацією, Україною та Туреччиною є обов’язковим, - заявив Гуттереш.

Нагадаємо, лише учора представники України, Росії, ООН й Туреччини домовились про розблокування експорту через Чорне море.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next