"Особисто я не пошкодую на це ні сил, ні грошей": Ахметов готовий відбудувати Маріуполь

"Особисто я не пошкодую на це ні сил, ні грошей": Ахметов готовий відбудувати Маріуполь

Власник маріупольських заводів Рінат Ахметов заявив, що готовий фінансувати відбудову Маріуполя після повернення українського контролю над містом.

Про це він заявив в інтервʼю польському виданню Wiadomosci, пише Економічна правда.

Для мене Маріуполь був, є і завжди буде українським містом. Я вірю в українську армію та підтримку наших західних партнерів. Я вірю, що якщо Україна отримає достатню військову допомогу, Маріуполь обов'язково буде звільнений, – наголосив Ахметов.

Зазначимо, що довоєнна капіталізація активів групи SCM Ріната Ахметова, які наразі зруйновані, постраждали, або законсервовані через військову агресію рф перевищила 20 мільярдів доларів. Зокрема, зруйновані найбільші активи Метінвесту – Азовсталь та ММК Ілліча у Маріуполі.

Ахметов додав, що "коли український прапор знову здійметься над Маріуполем, ми спрямуємо всі сили на відбудову міста". 

Особисто я не пошкодую на це ні сил, ні грошей. Ми обов’язково відновимо наші заводи, і сталь з Маріуполя в Україні знову буде конкурувати на світових ринках, – резюмував він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що рф повертає жителів Маріуполя із Пскова додому, яким немає де жити.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
300 мільярдів доларів російських грошей зарезервували для України 300 мільярдів доларів російських грошей зарезервували для України
Центробанк Росії втратив доступ до 300 мільярдів доларів резервів, що лежать на рахунках за кордоном. Їх вже зарезервували для України.
Loading...
Load next