В обхід Придністров’я: Україна та Молдова відбудували ділянку залізниці

В обхід Придністров’я: Україна та Молдова відбудували ділянку залізниці

Залізничники відновили в Одеській області ділянку залізниці Березино (Україна) - Басарабяска (Молдова). 22 серпня нею запустять сполучення між цими станціями в обхід самопроголошеного Придністров’я.

Про це повідомив міністр інфраструктури та регіонального розвитку Молдови Андрій Спину, інформує  видання "Пасажирський транспорт".

З 22 серпня розпочнеться рух потягів, насамперед вантажних, по відновленій ділянці залізниці Березине (Одеська область) - Басарабяска (Молдова), що перестала повністю функціонувати у 1997 році. Відбудову цієї ділянки колії протяжністю 23 кілометрів залізничники здійснили у рекордно короткий термін - трохи більш як місяць, - йдеться у повідомленні. 

Завдяки відбудові 22-кілометової ділянки колії по території України та 1-кілометрової на території Молдови між станціями Березино - Басарабяска буде запущене залізничне сполучення як по існуючій ділянці від Білгорода-Дністровського до порту Ізмаїл, так і до порту Рені. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що середня ціна експортованої електроенергії до ЄС зросла в 1,5 раза.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Війна в Україні дорівнює світова продовольча криза (відео) Війна в Україні дорівнює світова продовольча криза (відео)
Україна забезпечує продовольством понад 400 млн людей у всьому світі. Наш вихід з міжнародного ринку призведе до глобальної економічної кризи.
Loading...
Load next