"США допоможуть у відновленні інфраструктури України" – Кубраков

"США допоможуть у відновленні інфраструктури України" – Кубраков

Міністр інфрасруктури України Олександр Кубраков, міністр транспорту США Піт Буттіджедж і міністр торгівлі США Джина Раймондо підписали Спільну заяву щодо підтримки інфраструктурної стійкості України та її відновлення через посилену двосторонню співпрацю. Повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Заява передбачає створення Спільної робочої групи (Task Force), яка займеться питанням залучення американських державних інституцій, бізнесу та експертів до процесу відновлення інфраструктури України.

У рамках створеної Спільної робочої групи зможемо побудувати ефективну модель нашої співпраці та швидше перейти до реалізації конкретних проєктів. Очікуємо на активну участь американського бізнесу та експертних організацій у цьому процесі, - заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

З першого дня повномасштабного вторгнення росії та до сьогодні США залишаються ключовим політичним, військовим та економічним союзником України. Сьогоднішньою заявою ми переходимо на стратегічний рівень співпраці у сфері інфраструктури.

Наразі наш пріоритет - "проєкти виживання", які дозволять українській економіці вистояти в умовах війни та повернути нормальне життя на деокуповані території.

Нагадаємо, що "Україна отримала ще 2 млрд євро з макрофіну ЄС" - Шмигаль.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ
Від зростання цін на енергоносії та продукти харчування до економічних санкцій і шкоди, завданої інвестиційній довірі, наслідки можуть бути далекосяжними, але їх важко оцінити кількісно.
Loading...
Load next