"Україна отримала ще 2 млрд євро з макрофіну ЄС" - Шмигаль

"Україна отримала ще 2 млрд євро з макрофіну ЄС" - Шмигаль

2 млрд євро макрофінансової допомоги надійшли до України від ЄС - це перша частина з пакету обсягом 5 млрд євро. Про це повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у вівторок, 18 жовтня, у Telegram.

Сьогодні наша держава отримала від Євросоюзу черговий транш, спрямований на підтримку економічної стабільності України, - написав Шмигаль.

За словами Прем'єра, додатковий фінансовий ресурс "допоможе покрити нагальні бюджетні видатки, зокрема у соціальній і гуманітарній сферах".

Ці кошти є першою частиною пакета в розмірі 5 млрд євро. Загалом цього року Україна отримала від ЄС 4,2 млрд євро макрофінансової допомоги, які суттєво допомогли зміцнити економічний фронт держави й вистояти в боротьбі з агресором, - повідомив Шмигаль.

Він подякував європейським партнерам і зауважив, що триває робота над новими фінансовими програмами на наступний рік.

Нагадаємо, що "Україна потребує захисту неба над енергооб'єктами" – Галущенко.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС
Україна розраховує ще до вересня отримати другий транш та макрофінансову допомогу від Європейського Союзу, розмір якої становитиме – 600 мільйонів євро.
Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі
Європейська комісія оголосила про виділення фінансової та гуманітарної допомоги у розмірі 25,4 мільйонів євро на підтримку людей, які постраждали та продовжують потерпати від збройного конфлікту на Донбасі.
Loading...
Load next