Пальне дорожчатиме до 20% на рік - НБУ

Пальне дорожчатиме до 20% на рік - НБУ

Національний банк України прогнозує, що пальне в Україні надалі зростатиме в ціні до 20% на рік, уповільнивши темпи здорожчання. Повідомляє НБУ.

Надалі пальне дорожчатиме повільніше (до 20% на рік). З одного боку, ціни стримуватиме поступове зниження світових цін на нафту. З іншого – очікуване повернення системи оподаткування пального на довоєнний рівень зберігатиме ціни високими, - повідомили у НБУ.

Так, у Нацбанку вказали, що зростання цін на пальне "суттєво" сповільнилося (до 66,2% р/р у вересні), хоча їх рівень стабілізувався на високому рівні. Це у НБУ пояснили зменшенням цін на нафту у світі та насиченням ринку завдяки налагодженню логістики й відновленню конкуренції між АЗС.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Мінекономіки підвищило середні ціни на бензин та дизельне пальне в Україні Мінекономіки підвищило середні ціни на бензин та дизельне пальне в Україні
Міністерство економіки України оприлюднило інформацію про нові розрахунки середньої вартості бензину і дизельного палива. Згідно з цим ціна на паливо в Україні не повинна перевищувати 29,92 грн за літр.
Loading...
Load next