Німеччина надасть додатково 15 млн євро для поставок зерна з України - Шольц

Німеччина надасть додатково 15 млн євро для поставок зерна з України - Шольц

Німеччина надасть додатково 15 млн євро для поставок зерна з України в рамках Всесвітньої продовольчої програми, заявив, виступаючи по відеозв'язку на саміті з продовольчої безпеки в Києві федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Саме зараз, коли ми говоримо, судно Всесвітньої продовольчої програми, спонсороване Німеччиною, прямує в Ефіопію з українським зерном, - сказав він.

Шольц наголосив, що "голод ніколи не можна використовувати як зброю. Саме тому ми не можемо миритися з тим, що спостерігаємо сьогодні".

Ми знаємо, що націлившись на сільськогосподарську інфраструктуру в Україні і блокуючи Чорноморські порти протягом місяців, Росія тільки погіршила ситуацію з продовольством у світі, - зазначив він.

Також політик наголосив на чіткості позиції: 

Ми зібралися, щоб послати чіткий сигнал – ми не приймаємо цинічну війну росії. Саме тому ми з радістю беремо участь у програмі Graine from Ukraine, - заявив він.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Німеччина надасть €150 мільйонів кредиту для підтримки України, — Шольц (відео) Німеччина надасть €150 мільйонів кредиту для підтримки України, — Шольц (відео)
Олаф Шольц зазначив, що ФРН зробила українську економіку стійкішою та незалежною від іноземного впливу.
Ефективне управління: нова угода між Укрзалізницею та Deutsche Bahn Ефективне управління: нова угода між Укрзалізницею та Deutsche Bahn
Вже у 2022 році Deutsche Bahn допоможуть Укрзалізниці у сфері управління пасажирськими перевезеннями.
Попри війну в Україні: Німеччина збільшила імпорт з росії на 60% Попри війну в Україні: Німеччина збільшила імпорт з росії на 60%
німецько-український товарообіг знизився на 11%
Loading...
Load next