Зеленський 14 лютого вперше зустрінеться з німецьким канцлером Шольцем

Зеленський 14 лютого вперше зустрінеться з німецьким канцлером Шольцем
В ОП наголосили, що Німеччина є одним із ключових партнерів і союзників України.

14 лютого відбудуться переговори президента України Володимира Зеленського та Федерального канцлера Федеративної Республіки Німеччина Олафа Шольца, який прибуде до нашої країни з першим офіційним візитом. Про це повідомляє пресслужба президента. 

ФРН є одним із ключових партнерів і союзників України та відіграє важливу посередницьку роль у межах Нормандського формату. Візит Федерального канцлера Німеччини до нашої держави демонструє євроатлантичну єдність і підтримку України в час безпекових викликів для всієї Європи, — відзначається у повідомленні.  

Своєю чергою глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Німеччина може допомогти нашій країні не лише касками. Саме про це дипломат планує говорити з німецькою колегою Анналеною Бербок, передає 24 канал.

Зазначається, що наступного тижня глава МЗС Німеччини Анналена Бербок та її французький колега Жан-Ів Ле Дріан прилетять до Києва. Саме під час цього візиту Дмитро Кулеба має намір обговорити з німецькою дипломаткою допомогу Берліна Україні.

За його словами, офіційний Берлін може зробити набагато більше у вирішені конфлікту між Україною та Росією, ніж робить зараз. Як приклад, дипломат навів каски, які Німеччина планує надати Україні. Глава МЗС назвав їх марними на фоні загрози нової агресії Кремля.

Каски в нинішній ситуації фруструють, — підкреслив Кулеба.

Він зауважив, що під час візиту Бербок до Києва він обговорить з нею усі ті складнощі, які з'явилися останнім часом. Кулеба назвав свою німецьку колегу хорошою людиною, однак переконаний, що Берлін має докласти більше зусиль для збереження миру в Європі.

Те, що відбувається в Україні — не лише про Україну. Якщо Захід програє тут, це надішле дуже простий сигнал усьому світу, що Захід не може захистити свої переконання і захистити себе, — наголосив Кулеба.

Нагадаємо, раніше у США та Німеччині відбулися акції проти російської агресії в Україні.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
В Україну приїде Президент Туреччини Реджеп Ердоган В Україну приїде Президент Туреччини Реджеп Ердоган
Він має зустрітися із Президентом України Володимиром Зеленським.
Зустріч Меркель та Зеленського: в ОП озвучили очікування Зустріч Меркель та Зеленського: в ОП озвучили очікування
В Офісі президента озвучили очікування від переговорів Зеленського та канцлерки Німеччини Ангели Меркель.
"За багаторічну підтримку України": Зеленський нагородив Меркель орденом "За багаторічну підтримку України": Зеленський нагородив Меркель орденом
Меркель відзначили найвищою державною нагородою, якою можна нагороджувати іноземців - "Орденом Свободи".
Loading...
Load next