Міжнародні резерви України перевищили довоєнний рівень

Міжнародні резерви України перевищили довоєнний рівень

Міжнародні резерви України перевищили довоєнний рівень і сягнули майже 28 млрд дол. Повідомили у Національному банку України.

Станом на 1 грудня 2022 року за попередніми даними вони становили 27 951,4 млн дол. США, тоді як на ранок 24 лютого 2022 року – 27 422,2 млн дол. США, - зазначили у НБУ.

У листопаді резерви, як вказано, зросли на 10,7% "завдяки ритмічним надходженням міжнародної допомоги, меншим обсягам чистого продажу валюти Національним банком та помірним борговим виплатам країни в іноземній валюті".

Зокрема, упродовж місяця Україна отримала понад 4 616,9 млн дол. США, із них: 2 530,0 млн дол. США – від Європейського Союзу, 1 500,0 млн дол. США – від Сполучених Штатів Америки, 517,8 млн дол. США – від розміщення внутрішніх ОВДП, номінованих у валюті.

Нагадаємо, що Канада запровадила нові санкції за передачу іранських дронів росії.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Запаси вугілля на складах ТЕС вдвічі перевищують минулорічні – прем'єр Запаси вугілля на складах ТЕС вдвічі перевищують минулорічні – прем'єр
Зростає видобуток вугілля на українських шахтах.
Зеленський підписав закон щодо примусової реструктуризації валютних кредитів Зеленський підписав закон щодо примусової реструктуризації валютних кредитів
Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо споживчих кредитів, наданих в іноземній валюті» № 1381-IX, який парламент ухвалив 13 квітня 2021 року.
Українці з початку квітня продали на $422 млн більше інвалюти, ніж купили Українці з початку квітня продали на $422 млн більше інвалюти, ніж купили
Чиста пропозиція іноземної валюти з боку населення України з початку квітня склала $ 422 млн, що є максимальним обсягом чистого продажу валюти населенням за останні чотири роки.
Loading...
Load next