Міжнародна фінансова корпорація виділила $2 мільярди на підтримку інвестицій в Україну – Мінекономіки

Міжнародна фінансова корпорація виділила $2 мільярди на підтримку інвестицій в Україну – Мінекономіки

Рада директорів Міжнародної фінансової корпорації (IFC), яка входить в структуру Світового банку, підтримала програму фінансування українського бізнесу на 2 млрд доларів. Повідомляє Міністерство економіки України.

Основні напрямки реалізації цієї програми - торгове фінансування для українських банків, агросектора та підприємців малого та середнього бізнесу.

Дуже важливим є і той факт, що керівництво корпорації підтримало пропозицію дозволити IFC працювати з державними компаніями. Це зроблено як виняток для України. Загалом же IFC практично заборонена робота з держкомпаніями, - заявила перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко.

За її словами, Рада директорів IFC також схвалила два окремі проєкти для приватного сектору:

  • для французької компанії EnVivo, яка має агробізнес в Україні;
  • страхування військових ризиків (через MIGA) для "Райфайзен банку".

Пряме кредитування та підтримка торгового фінансування від IFC, а також страхування інвестицій від MIGA до закінчення війни - це позитивний знак для багатьох інвесторів, які розмірковують над тим, чи варто інвестувати в Україну саме зараз. Очікується, що таке фінансування мобілізує приватний кредитний капітал, адже IFC зазвичай фінансує не більше 30% вартості проєкту, долучаючи до фінансового консорціуму комерційні банки та інші МФО.

Таким чином, загальний обсяг проєктів українських підприємств, що можуть бути профінансовані, може становити більше 6 млрд доларів, - зазначила Свириденко.

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) входить до Групи Світового банку.

Одним з найважливіших напрямків діяльності IFC є мобілізація більших обсягів приватного капіталу з метою розвитку насамперед у країнах з низьким рівнем доходу, а також у державах з нестабільністю та конфліктами.

Україна є членом IFC з 1993 року. У вересні 2022 року IFC виділила 30 млн доларів для інвестицій в Україну та Молдову.

Нагадаємо, що Банкова підтвердила розблокування 18 млрд євро макрофіну для України.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
"Коли на пенсію?": з 1 квітня в Україні підвищується пенсійний вік для жінок
В Україні від сьогодні, з 1 квітня, мінімальний пенсійний вік для жінок підвищується до 60 років. Зокрема, це останнє підвищення віку у рамках змін, ухвалених ще у 2011 році.
Ексголову ПриватБанку підозрюють у крадіжці 8 млрд грн
Олександра Дубілета, ексголову правління ПриватБанку, якого підозрюють у розкраданні 8 млрд грн банку перед його націоналізацією наприкінці 2016 року, НАБУ оголосило в розшук.
В Україні проведуть перевірку усіх АЗС
Щорічно Україна втрачає мільярди через діяльність нелегальних АЗС. Тому в країні візьмуться за нелегальні заправки і перевірити кожну з них.
Loading...
Load next