Україна отримала ще 2 млрд дол. гранту від США

Україна отримала ще 2 млрд дол. гранту від США

Україна отримала грант у 2 млрд дол. від Сполучених Штатів Америки з Цільового фонду Світового банку. Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

До Державного бюджету України надійшли грантові кошти у розмірі 2 млрд дол. США з Цільового фонду Світового банку. Це вже другий транш з гранту загальним розміром 4,5 млрд дол. США, - йдеться в повідомленні.

Кошти надані Сполученими Штатами Америки через Цільовий фонд Світового банку, у межах проєкту

Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні, - вказали у Мінфіні.

Повідомляється, що залучене грантове фінансування буде спрямовано на забезпечення пенсійних виплат та заробітних плат працівникам цивільного захисту, а також на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій.

У Міністерстві фінансів зазначили, що загалом, після початку повномасштабного вторгнення рф, Україна отримала від США вже 12 млрд дол. США у формі грантів. Таким чином, Сполучені Штати є найбільшим донором прямої бюджетної допомоги серед усіх країн-партнерів у 2022 році.

Нагадаємо, що міжнародні перекази IntelExpress можна отримати без комісії в терміналах Приватбанку.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Названо продукти, які не здорожчають перед великодніми святами Названо продукти, які не здорожчають перед великодніми святами
За прогнозами експертів, впродовж квітня-травня ціни на деякі продукти не зміняться.
В Україні проведуть перевірку усіх АЗС
Щорічно Україна втрачає мільярди через діяльність нелегальних АЗС. Тому в країні візьмуться за нелегальні заправки і перевірити кожну з них.
Loading...
Load next