Німеччина наступного року планує вдвічі скоротити фінансування для біженців

Німеччина наступного року планує вдвічі скоротити фінансування для біженців

Німеччина планує вдвічі скоротити федеральну допомогу, яку вона виділяє штатам для покриття витрат на прийом та інтеграцію біженців наступного року в рамках скорочення бюджету на тлі стрімкого зростання інфляції після років чималих витрат.

Про це повідомляє Reuters.

Більше 1 мільйона людей шукали притулку в Німеччині після вторгнення рф в Україну і їхня підтримка вплинула на міста та муніципалітети країни, а 16 земель країни вимагали більше федеральних коштів для покриття витрат біженців наступного року.

Уряд в Берліні виділить максимум 1,7 мільярда євро на підтримку витрат біженців у 2024 році, порівняно з 3,75 мільярда євро цього року, – заявили джерела в уряді.

Федеральний уряд не обіцяв, що в наступні роки він відповідатиме фінансуванню 2023 року.

Представник Міністерства фінансів наголосив, що зустріч представників федерального уряду та урядів земель щодо цих питань, не принесла жодних результатів перед запланованими на листопад консультаціями з канцлером.

 По суті, штати несуть відповідальність за розміщення та догляд за біженцями. Федеральний уряд усвідомлює національний вимір, – додав речник.

Уряд також скасує свій внесок у витрати на догляд та інтеграцію українських біженців.

Нагадаємо, Окупанти вночі знову обстріляли Одещину: є постраждалі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України
Лідери трьох держав звернулись до Російської Федерації із закликом відвести війська від кордону з Україною. Це політики повідомили за сьогоднішніми підсумками переговорів у Парижі.
Наступ Росії спричинить появу від 3 до 5 мільйонів українських біженців - Резніков Наступ Росії спричинить появу від 3 до 5 мільйонів українських біженців - Резніков
Резніков вважає, що повномасштабна війна в Україні обернеться кризою й для Європи.
Loading...
Load next