Компенсації за зруйноване житло можуть розпочатися у травні - нардеп

Компенсації за зруйноване житло можуть розпочатися у травні - нардеп

Народна депутатка Олена Шуляк повідомила, що, можливо, у травні можна буде почати отримувати компенсацію за пошкоджене і зруйноване війною житло. Про це вона повідомила в етері телемарафону.

Законопроєкт ухвалений у другому читанні, підписаний вже головою ВР і направлений на підпис Президенту. Очікуємо, що Президент найближчим часом його підпише. Після того, як закон буде підписаний Президентом та опублікований, дається два місяці для того, щоб уряд розробив відповідні постанови Кабінету міністрів України для того, щоб Мінцифра забезпечила всі технічні рішення, і якщо все буде добре, то ми розраховуємо, що вже травень буде такий активний місяць, коли можна буде отримувати компенсацію, тим паче перші 17 млрд грн , - розповіла Шуляк.

Вона повідомила, що, коли закон запрацює, то подані інформаційні повідомлення стануть заявами на компенсацію.

Що вже зараз можуть робити українці? З минулого березня можна було заповнювати та подавати через «Дію» інформаційні повідомлення. Коли закон запрацює, то всі ці інформаційні повідомлення після того, як вони будуть верифіковані комісіями, які будуть працювати при органах місцевого самоврядування, ці стануть заявами на компенсацію, і вже, відповідно, з цього моменту буде відбуватися в залежності від того, чи зруйноване, чи пошкоджене житло, квартира чи це приватний будинок, буде включатися відповідний механізм компенсації, - сказала вона.

Шуляк зазначила, що повторно заявку подавати не потрібно.

Нагадаємо, що у Миколаївській області відновлюють роботу PepsiCo та великий виробник томатів – голова ОВА.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
На переоформлення субсидій в Україні дають 5 місяців: куди звертатись На переоформлення субсидій в Україні дають 5 місяців: куди звертатись
Міністерство соціальної політики нагадало, що з 3 травня цього року відбулися зміни у програмі житлових субсидій - для її оформлення на наступний період українці мають 5 місяців неопалювального періоду.
Loading...
Load next