У Миколаївській області відновлюють роботу PepsiCo та великий виробник томатів – голова ОВА

У Миколаївській області відновлюють роботу PepsiCo та великий виробник томатів – голова ОВА

"PepsiСo Україна" відновила роботу свого заводу з виробництва безалкогольних напоїв у Миколаївській області, також у регіоні розпочав роботу великий виробник томатів. Повідомляється на сайті Миколаївської ОВА.

Два великі підприємства вже почали працювати. Одне з них – PepsiCo, що відновлює свій завод, інше підприємство – світовий лідер із експорту томатів. Тому бізнес теж не боїться, працює та відновлюється, але ми хотіли б, щоб це відбувалося швидше, - цитує ОВА свого голову Віталія Кіма.

Чиновник не уточнив назву підприємства-виробника томатів та продуктів їхньої переробки. При цьому до російської агресії найбільшим виробником томатів та томатної пасти в регіоні була компанія "Агроф'южн" (Agrofusion, Миколаїв), яка напередодні заявила про плани відновити роботу трьох своїх заводів з переробки томатів у Миколаївській та Херсонській областях, які суттєво постраждали під час бойових дій із російськими загарбниками.

За його даними, відновленню ділового життя в регіоні перешкоджає велика кількість замінованих російськими окупантами територій.

Південь України - територія, де найбільше мін у світі. Щодо Миколаївщини, то 10% території області, 270 тис. га потребують розмінування чи обстеження на наявність мін. Через це бізнесу дуже важко щось планувати, частину бізнесу знищено, частину релоковано, і потрібен час та умови, зокрема щодо кредитування, щоб бізнес відновився.

Нагадаємо, що Херсонська ТЕЦ відновила роботу.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Обсяг українського автовиробництва зростає Обсяг українського автовиробництва зростає
Випуск вітчизняного автотранспорту збільшився майже у вісім разів.
Слов'янська ТЕС зупинилась через відсутність вугілля Слов'янська ТЕС зупинилась через відсутність вугілля
Через нестачу вугілля 23 жовтня припинила виробництво електроенергії Слов'янська ТЕС, що належить компанії "Донбасенерго"
Loading...
Load next