Україна отримала від ЄС 1,5 млрд євро макрофінансової допомоги

Україна отримала від ЄС 1,5 млрд євро макрофінансової допомоги

Сьогодні Україна отримала п’ятий транш у розмірі 1,5 млрд євро в рамках масштабної макрофінансової допомоги (МФД) на 2023 рік. Загальний обсяг фінансування за програмою МФД сягає 18 млрд євро.

Таким чином, у 2023 році до Державного бюджету України надійшло вже 9 млрд євро пільгових коштів від ЄС, повідомляє Урядовий портал.

Кошти надаються на безпрецедентно пільгових умовах для України й спрямовуються на фінансування пріоритетних видатків держбюджету. 

Фінансова допомога ЄС для України є безпрецедентною. Надзвичайно вдячний колегам за всебічну підтримку від початку повномасштабного вторгнення рф, а також за своєчасне і ритмічне надання коштів, що дозволяє зберігати макрофінансову стабільність, — зазначив Міністр фінансів України Сергій Марченко.

Наступні транші в рамках масштабної програми МФД будуть надходити до держбюджету протягом 2023 року з урахуванням виконання Україною узгоджених сторонами умов.

Нагадаємо, Маємо просування у бік противника до 1 км - Шершень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Єврокомісія виділила Україні другий транш макрофінансової допомоги на €600 млн Єврокомісія виділила Україні другий транш макрофінансової допомоги на €600 млн
Перший транш Європейської комісії від імені ЄС в розмірі 600 млн євро Україна отримала в грудні минулого року в рамках програми макрофінансової допомоги, пов’язаної з COVID-19.
Loading...
Load next