Єврокомісія виділила Україні другий транш макрофінансової допомоги на €600 млн

Єврокомісія виділила Україні другий транш макрофінансової допомоги на €600 млн
Перший транш Європейської комісії від імені ЄС в розмірі 600 млн євро Україна отримала в грудні минулого року в рамках програми макрофінансової допомоги, пов’язаної з COVID-19.

Європейська комісія схвалила надання Україні другого траншу на 600 мільйонів євро у межах макрофінансової допомоги. 

Про це повідомили прем'єр-міністр Денис Шмигаль та президент Володимир Зеленський.

Вітаю рішення Європейської комісії про виділення Україні другого траншу макрофінансової допомоги в сумі 600 мільйонів євро. Вдячний ЄС, президенту Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн і віцепрезиденту Європейської комісії Валдісу Домбровскісу за позитивну оцінку впроваджуваних Україною реформ. Це свідчення солідарності України та ЄС у подоланні викликів і боротьбі з COVID-19, – написав Зеленський.

Шмигаль зазначив, що 600 мільйонів євро допоможуть відновити українську економіку після COVID-19. Раніше прем'єр запевнив, що транш Україна отримає вже у листопаді.

 Зазначимо, що у липні 2020-го Україна підписала з ЄС угоду про 1,2 мільярда євро макрофінансової допомоги. Кошти Україна отримує двома траншами по 600 мільйонів євро. Перші 600 мільйонів Україна отримала у грудні 2020 року, ці гроші теж мали витратити на подолання коронакризи.

Читайте також
В Україні місія МВФ починає онлайн-роботу: уряд очікує на транш на $750 млн В Україні місія МВФ починає онлайн-роботу: уряд очікує на транш на $750 млн
Місія МВФ розпочинає роботу в Україні. Зустрічі відбуватимуться в онлайн-режимі.
Подарунок до 30-річчя Незалежності: Зеленський розповів, на що підуть 2,7 млрд доларів траншу від МВФ Подарунок до 30-річчя Незалежності: Зеленський розповів, на що підуть 2,7 млрд доларів траншу від МВФ
Міжнародний валютний фонд виділить з резервних активів 650 мільярдів доларів, з яких 2,7 мільярда підуть в Україну.
Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі
Європейська комісія оголосила про виділення фінансової та гуманітарної допомоги у розмірі 25,4 мільйонів євро на підтримку людей, які постраждали та продовжують потерпати від збройного конфлікту на Донбасі.
Loading...
Load next