В Україні підвищили тарифи на воду

В Україні підвищили тарифи на воду

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) схвалила підвищення тарифів на воду у два етапи: з 1 липня та з 1 вересня.

Відповідне рішення регулятор прийняв сьогодні.

Перший етап з 1 липня до 31 серпня 2023 року і другий етап з 1 вересня 2023 року. На зміну тарифу на першому етапі впливають такі чинники: збільшення вартості електричної енергії, зростання вартості реагентів, зміна обсягів реалізації, - сказав представник регулятора під час представлення рішення.

При цьому, на другому етапі чинники зростання – це зміна витрат на оплату праці і виконання зобов’язань за кредитними угодами.

При цьому середнє зростання, за нашими підрахунками знаходиться в межах, в середньому 30%. При цьому таке рішення означає зростання платіжки на водопостачання і водовідведення для середньостатистичної сім’ї близько 60 грн. Це не занадто висока цифра, - сказав член НКРЕКП Руслан Кайдаш.

Він також уточнив, що для деяких водоканалів розцінки зростуть вище середнього з урахуванням зростання боргів за електричну енергію.

Кайдаш вважає, що для тих хто отримує субсидії, це рішення ніяк не впливе, бо субсидії будуть перераховані.

Нагадаємо, Верховна рада прийняла законопроект щодо виробництва крафтових спиртних напоїв в Україні

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Нафтогаз" назвав ціну річного тарифу на газ в Україні "Нафтогаз" назвав ціну річного тарифу на газ в Україні
У "Нафтогазі" назвали фіксований річний тариф на газ який діятиме для українського населення вже з 1 травня. Зокрема усі клієнти цієї компанії протягом 2021 року платитимуть за газ ціну в 7,96 гривні за кубометр.
Зарплата більша, ніж у президента: НКРЕКП знову виплатить собі премії Зарплата більша, ніж у президента: НКРЕКП знову виплатить собі премії
Згідно з деклараціями членів НКРЕКП та голови комісії, їх заробітна плата торік зросла майже двічі. Посадовці отримують в 7 разів більше, ніж президент.
Loading...
Load next