На складах теплових електростанцій і централей накопичено вугілля 1,4 млн тонн

На складах теплових електростанцій і централей накопичено вугілля 1,4 млн тонн

На складах теплоелектростанцій та теплоелектроцентралей накопичено 1,4 мільйона тонн вугілля, що нижче за плановий показник на початок серпня - 1,5 мільйона тонн.

Про це заявив перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко на засіданні Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

Станом на сьогодні на складах теплових електростанцій і централей 1,4 млн тонн при тому, що за затвердженим планом-графіком має бути приблизно 1,5 млн тонн. У нас відставання на 100 тис. тонн, але це пов'язано із тим, що влітку суттєво працювала теплова генерація, - сказав Власенко.

Він зауважив, що міністерство працює із тепловими електростанціями у питанні заміни вугілля мазутом, що дозволить заощадити вугілля.

Власенко також повідомив, що видобуток вугілля державними шахтами цьогоріч знизився порівняно з минулим роком. Це пов'язано із тим, що 10 шахт пеербувають на тимчасово окупованих територіях.

Крім того, заступник міністра наголосив, що ремонтна кампанія на електростанціях проходить із дотриманням графіка.

Нагадаємо, Україна повернула тіла ще 44 вбитих захисників

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія більше не буде поставляти в Україну вугілля для ТЕС Росія більше не буде поставляти в Україну вугілля для ТЕС
Російська Федерація з листопада зупиняє поставки енергетичного вугілля в Україну.
Слов'янська ТЕС зупинилась через відсутність вугілля Слов'янська ТЕС зупинилась через відсутність вугілля
Через нестачу вугілля 23 жовтня припинила виробництво електроенергії Слов'янська ТЕС, що належить компанії "Донбасенерго"
АМКУ оштрафував українську енергетичну галузь на 775 мільйонів гривень АМКУ оштрафував українську енергетичну галузь на 775 мільйонів гривень
Антимонопольний комітет оштрафував сім компаній за змову при встановленні цін на вугілля у 2016-2019 роках. Сума накладеного штрафу становить понад 775 мільйонів гривень.
Loading...
Load next